Miért mondják sokan azt hogy a vegánság az olyan mint egy szekta?
“ - az állati termék még mindig nem környezetbarát, sőt, az egy db tojásra jutó környezetterhelés csak nagyobb a kint kapirgáló tyúkok esetében”
Köszönjük Emese. Imént megtudhattuk, hogy ha az udvaron pár tyúk szaladgál, trágyázza a földet, legeli a füvet az nagyobb környezeti terhelés mint amikor hétvégente beröffentjük a benzines fűnyírót, és teliszórjuk a konyhakertet pétisóval meg nitrogénes műtrágyával, hogy legyen a szektásoknak kecsketáp.
Éljen a Gréták és a Neubauerek szép világa.
Arról hadd ne én tegyek már, hogy te máshoz hasonlítod, mint én. :D
Nyilván én a ketreces tartáshoz képest gondoltam.
A szabadtartású tyúk továbbra is "környezetterhelőbb", mint a ketreces.
Ezt hogyan forgatod ki? :)
Nem forgatok ki semmit. A 90-es években már a szüleimnél nem volt baromfiudvar, de egyszer kaptunk pár tyúkot. Elvoltak az udvarban, békében a kutyákkal, naponta megkerestük a tojást vagy tojásokat.
Manapság nem tűnik úgy hogy azok a fránya tyúkok leamortizálták volna a földet.
Hú te jó ég, ez már az a szint, hogy kár lenne elkezdenem megmagyarázni, menthetetlen vagy. Csak nem értem, minek szólsz hozzá olyanhoz, amiről láthatóan halvány lila f..ogalmad sincs.
Mindegy, további szép napot. :)
Már miért kéne engem menteni? Mert nem vagyok vevő a marhaságotokra? Köszi, de jól megvagyok, és a normális oldalán figyelek a környezetemre.
Akkor most azt állítod hogy a mezőgazdaság nem környezetterhelő. Vagy hogy nem annyira mint az állattartás a privát háztartásban?(mert ugye innen kanyarodtunk el)
Van ilyen kimutatás hogy a mezőgazdaság mennyire környezetterhelő összehasonlítva az tenyésztéssel?
Vagy ez mind csak sejtés?
#31 még mindig csak azt nem érted, hogy #32-es mit viszonyított mihez.
Ő a nagyüzemi ketreces és a nagyüzemi szabad tartást hasonlította össze, ahol is a szabad tartásnak nagyobb az ökolábnyoma, és nem a háztájit hasonlítgata. Nincs is értelme nagyon hasonlítgatni a háztájit semmihez, mert annak a nagyságrendje sehol nincs az emberiség tojás szükségletéhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!