Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják sokan azt hogy...

Miért mondják sokan azt hogy a vegánság az olyan mint egy szekta?

Figyelt kérdés
2019. dec. 28. 12:19
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
55%

“ - az állati termék még mindig nem környezetbarát, sőt, az egy db tojásra jutó környezetterhelés csak nagyobb a kint kapirgáló tyúkok esetében”

Köszönjük Emese. Imént megtudhattuk, hogy ha az udvaron pár tyúk szaladgál, trágyázza a földet, legeli a füvet az nagyobb környezeti terhelés mint amikor hétvégente beröffentjük a benzines fűnyírót, és teliszórjuk a konyhakertet pétisóval meg nitrogénes műtrágyával, hogy legyen a szektásoknak kecsketáp.

Éljen a Gréták és a Neubauerek szép világa.

2020. jan. 16. 11:17
 32/43 anonim ***** válasza:

Arról hadd ne én tegyek már, hogy te máshoz hasonlítod, mint én. :D

Nyilván én a ketreces tartáshoz képest gondoltam.

A szabadtartású tyúk továbbra is "környezetterhelőbb", mint a ketreces.

Ezt hogyan forgatod ki? :)

2020. jan. 17. 12:05
 33/43 anonim ***** válasza:
51%

Nem forgatok ki semmit. A 90-es években már a szüleimnél nem volt baromfiudvar, de egyszer kaptunk pár tyúkot. Elvoltak az udvarban, békében a kutyákkal, naponta megkerestük a tojást vagy tojásokat.

Manapság nem tűnik úgy hogy azok a fránya tyúkok leamortizálták volna a földet.

2020. jan. 17. 14:04
 34/43 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként a növénytermesztés is környezetterheléssel jár. Nem is kicsivel. Ugye nem véletlenül találták ki a vetésforgót meg előtte 2-3 csapásos művelést. Szerintem a vegánok azzal segítenének a legtöbbet ha növényi eredetű dolgokat sem fogyasztanának.
2020. jan. 17. 14:08
 35/43 anonim ***** válasza:
62%

Hú te jó ég, ez már az a szint, hogy kár lenne elkezdenem megmagyarázni, menthetetlen vagy. Csak nem értem, minek szólsz hozzá olyanhoz, amiről láthatóan halvány lila f..ogalmad sincs.

Mindegy, további szép napot. :)

2020. jan. 17. 14:11
 36/43 anonim ***** válasza:
62%

Már miért kéne engem menteni? Mert nem vagyok vevő a marhaságotokra? Köszi, de jól megvagyok, és a normális oldalán figyelek a környezetemre.

Akkor most azt állítod hogy a mezőgazdaság nem környezetterhelő. Vagy hogy nem annyira mint az állattartás a privát háztartásban?(mert ugye innen kanyarodtunk el)

Van ilyen kimutatás hogy a mezőgazdaság mennyire környezetterhelő összehasonlítva az tenyésztéssel?

Vagy ez mind csak sejtés?

2020. jan. 17. 14:24
 37/43 anonim ***** válasza:
62%
Kérnék forrást ha van ilyen.
2020. jan. 17. 14:24
 38/43 anonim ***** válasza:

#31 még mindig csak azt nem érted, hogy #32-es mit viszonyított mihez.

Ő a nagyüzemi ketreces és a nagyüzemi szabad tartást hasonlította össze, ahol is a szabad tartásnak nagyobb az ökolábnyoma, és nem a háztájit hasonlítgata. Nincs is értelme nagyon hasonlítgatni a háztájit semmihez, mert annak a nagyságrendje sehol nincs az emberiség tojás szükségletéhez képest.

2020. jan. 17. 14:36
 39/43 anonim ***** válasza:
#38, és azt láttad hogy ő mire reagált? Valaki írta a háztájit(nem én) erre ő jött az ipari összehasonlítással hogy a milyen a ketrec meg a szabadban tartott. Erre reagáltam.
2020. jan. 17. 17:26
 40/43 anonim ***** válasza:
62%
30-cal teljesen egyet értek. Nem vagyok vegán, de ez a(z egyik) leghumánusabb életszemlélet, amiről valaha hallottam és teljesen jogos az álláspontjuk. Az, hogy pár dolog szélsőséges-e picit vagy sem, hogy 100 ! vegán vagy 90 % vegán valaki, azon túl lehet lendülni, én is képes vagyok a fejükkel gonodlkodni. A mindenevő/húsevő tábor sokkal szektásabb, sokkal agresszivebb, sokkal durvább, a legbutább érvelés,amit embertől valaha hallotam, amikor előadják, hogy a növények is éreznek , ez tudományosan bizonyitott. Na, EZ a szektás, szűklátókörű, bigott fanatizmus, amikor már ilyeneket is kitalálnak és megállithatatlanul lovagolnak rajta, pedig jobb esetben ők maguk is tudják, hogy nincs igazuk. Siplomás ismerős is előadta már nekem, hogy felháboritó, hogy a vegánok leöntik piros festékkel a szőrmebundát (mondjuk a sima állatvédők szokták ezt csinálni általában és már évtizedek óta harcolnak ellene, szóval ezt nem a vegánok taálálták ki és csinálják , de sebaj), és ez ugyanolyan, mintha a mindenevők leöntenék a vegánok veteményesét piros festékkel. Hát erre sok mindent lehet reagálni, de "érvnek" nem nevezném. Étrend szempontjából lehet megosztó a vegánság, mert arra szoktattuk magunkat, hogy húst is együnk (igaz, Indiában megvannak nélküle évezredetk óta..), de maga az alapelv a bolygó, az állatvilág szempontjából teljesen igaz.
2020. nov. 11. 05:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!