A vegánok a rovarokat sem bántják?
Ugye a vegánság lényege az, hogy ne öljenek meg/használjanak ki miattuk egyetlen állatot sem, mert nekik is joguk van élni. Ezért pl mézet sem esznek, mert az a méhek kizsákmányolása.
Viszont mi a helyzet a többi rovarral? Mit tesz egy vegán, ha mondjuk hangyák jönnek elő a lakásában, bejut egy csomó büdösbogár, megcsípi egy szúnyog, vagy kiránduláson kullancs megy bele, esetleg megcsípi egy darázs?
A rovarok is állatok, tehát a vegán eszme értelmében őket sem ölhetik meg, mert ők is ugyanúgy éreznek.
Szóval vegánok: hogy szabadultok meg a rovaroktól és egyén ízeltlábúaktól, "vegán módon"?
Ezt nem értem soha.
NEM vagyok vegán, de őszintén nem értem, miért kellene rovarokat kinyírnom. Ha pl megcsíp a szúnyog, alap hogy lesöpröm csak magamról. Mi a túróért akarnám, hogy rám kenődjön a véres rovartrutymó? :D A büdösbogarat is kihajítom az ablakon, úgy nem lesz gázkamra a lakásból. Stb.
A kullancs az, amit kiszedek, és nem igazán izgat, hogy ebbe belepusztul. (Ha túlélné, akkor nem zavarna, hadd menjen.)
Egyébként a vegánság lényege, hogy ne használd ki vagy bántsd az állatokat csak azért, mert miért ne.
Értelemszerűen az önvédelemre nem vonatkozik.
A pókokat végképp nem értem, miért kéne bántani.
Amúgy az "önvédelem" alatt értettem többek között a lakhely, élelem, stb. védelmét is. :)
Szóval meg lett válaszolva a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!