Hol tudok venni/rendelni emberi fogyasztásra alkalmas rovarokat?
Szerintem simán állatkereskedésben, hüllőknek árult rovarok jók. A legtöbb hüllő sokkal érzékenyebb, mint egy ember, a testtömege is jóval kisebb, ha nekik megfelel a rovar, akkor az embernek is...
Én állatkereskedésben vettem sáskát, tücsköt, lisztkukacot.
Otthon szellőzőnyílásokkal ellátott műanyag doboz aljára tiszta, étkezési zabkorpát tettem, egy kis műanyag alátétbe almaszeleteket, és ebben tartottam őket 2 napig. (Lisztkukacnál simán a korpába tettem az almát, mert azok nem másznak be a tálba.)
Azért, hogy ha esetleg az állatosnál valami nem tiszta ennivalót kaptak, az kitisztuljon a szervezetükből.
Ezután még egy napig tiszta műanyag edényben tartottam őket, hogy a belük kiürüljön.
Utána kis dobozban a hűtőbe beraktam őket, itt lelassultak, mintha közeledne a tél. Utána pár óra múlva, amikor már alig voltak maguknál, beraktam őket a fagyasztóba, ahol elpusztultak.
Szerintem élve megsütni őket állatkínzás. Így viszont nem szenvedtek.
Köszönöm a részletes választ!
...és a kivégzési módszert is :D Semmiképp nem akartam volna kínozni őket (pl élve sütni), de eszembe nem jutott volna a fagyasztós trükk. Azt mondod, hogy ha hűtés+fagyasztás után kiolvadnak, akkor már nem élnek? Bocsi, ha hülye kérdés, de biztosra szeretnék menni, mert tényleg nem akarom élve sütni szegényeket :S
Nem, a mínusz 15-20 fokos fagyasztóban eltöltött 1-2 nap után már nagyon nem élnek :)
Amúgy én fagyottan készítettem el őket. Egy tepsire sütőpapírt terítettem, rá a fagyott jószágok, és ropogósra sütöttem őket, előmelegített, forró sütőben.
Vigyázni kell, nagyon hamar megsülnek.
Ezt követően a sáskát, tücsköt olvasztott csokiba mártottam, amikor a csoki megszilárdul, fogyasztható.
Az ugrólábakat jobb letörni, mert nagyon kemények és szúrósak.
A sült lisztkukacot ledaráltam kávédarálón, s a lisztet használtam fel, linzertésztában a rendes liszt egy részét (kb. harmadát) helyettesítettem vele. Érdekes, pörkölt diós ízt ad a sütinek. Finom.
Még mielőtt megkérdezed, sós receptem nincs velük... És nem is szoktam rá a rovarevésre, mert elég macera az előkészítésük, és elég drágák is... csak ki akartam próbálni. Pozitív benyomásaim maradtak, ahogy mindenki másnak is, aki az első viszolygását leküzdve hajlandó volt megkóstolni. Nem mindenki volt hajlandó, de én nem erőltettem. Szerintem mindenkinek a maga dolga, hogy mit akar enni, és mit nem.
Köszi :)
Igen, ez lett volna a következő kérdésem, hogy mennyire éri meg, de egy kis google után találtam egy webshopot, ahol például 2000 Ft-ért lehet venni 4000 db (egy liter) lisztkukacot.
Csak hát ezt le kell mérnem súlyra is, hogy összehasonlíthassam a húséval az árakat és a tápanyagot, amit kapok a pénzemért.
Ha megvettem és kiszámoltam, szívesen megosztom itt az eredményeket ...arra az esetre, ha van itt még olyan elmeháborodott, aki annyira kiszámolja, mit és mennyit eszik, mint én :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!