Engem se érdekel, ki mit eszik, amíg őt sem érdekli, én mit eszek.
De amikor kb. tömeggyilkosnak titulál valaki, aki falja a szóját, meg a gabonát, meg nem nézi, miben van pálmaolaj, olyankor azért már nyílik a bicska a zsebemben.
Érthető a szándékuk az állatvédelem és a környezetvédelem szempontjából, de ha az egészségük megőrzéséről van szó már kevésbé; például simán eszik a finomított lisztes, finomított cukros, finomított olajos ételnek alig nevezhető ipari szemetet mivel "csak" az a szempontjuk, hogy állati eredetűt ne tartalmazzon!
Ha pedig a vashiányról van szó akkor hiába hozzák fel a céklalevet és társait mert ugyan tele vannak vassal, de nem szívódik fel hatékonyan növényekből!!
Hát, én majdnem az vagyok, néha mézet eszem, meg egyelőre még nem vettem olyan komolyan az étkezésen kívül a dolgokat, de nem vettem semmi bőrt pl, ha jól tudom :D.
A tanulmányok azt mutatják, és logikusan is belegondolva nincs semmi szükségünk állati eredetű élelmiszerekre, az említett vasfelszívódás is pld. fokozható C vitaminnal, másrészt ez pont jó a növényekbe, hogy nem tud mindent felszívni, csak annyit szív fel, amennyire szükségünk van. Szerintem innentől az etikai része nem kérdés, de nyilván attól, hogy b*sztatom azt, aki (még) nem állt át, nem lesz jobb, szóval inkább szomorkodok magamban, hogy miért ilyen kegyetlen a világ (nem csak az állatokkal). :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!