Miért mondják sokan azt hogy a vegánság az olyan mint egy szekta?
Eppen annyi ostoba husevo van mint a vegan. Raw vegan voltam 3 honapig, eddigi eletem 3 legegeszsegesebb 3 honapja volt. Nem volt felesleges zsirparna, aludtam mint a bunda, kicsattantam az erotol. A husevo felesegem eroszakolt vissza a husevesre mert az interneten teletomtek a fejet sotobasagokkal hogy miert jo a hus. Azota elhiztam, zavartam alszom es olni tudnek a stressztol. Es csak azert eszek hust hogy a csaladban beke legyen.
Meg se mernetek gondolni mi penz van az allattenyesztesben, mint a gyogyszeriparban.
Ne egyel hust csak 1 honapig (igyal tejet, egyel tojast meg halat) es meglatod mennyivel jobban fogod erezni magad. (ez aztan a rim)
Az agressziv husevesre buzditoknak pedig felhivnam a figyelmet a koszvenyre.
Ne itelj el olyan dietat amit nem probaltal ki. En se itelem el a paleosokat.
Tesla vega volt...Einstein pedig vegetarianus, az agyadnak nincs szuksege husra.
Ahhoz hogy eros es izmos legyel nem kell allati feherjet enned. Robert Cheeke bodybuilder vega...Frank Medrano szinten szuletett vega...izom nem az allati feherjetol van.
Arnold Schwarzenegger vegetarianus, Mike Tyson pedig vega. Es nem divatbol csinaljak.
Ja es olyan szegeny vagyok, hogy a billentyuzetemrol meg az ekezetek is hianyoznak es a szomszedtol lopott internetrol nyomom.
# 28 Gratulálok, hoztad az összes sztereotípiát, amiről a kérdés ered... :-DDDDD
Nem attól hízol vagy fogysz, hogy eszel-e húst v. sem - hanem attól, hogy MENNYIT. És hogy mennyit mozogsz mellette.
A többit már nem is cincálom, mert vega mantra.
A vegànsàg egy etikai/erkölcsi vilàgnèzet, èletfilozófia.
Épp a napokban mondta ki a brit munkaügyi bíróság hogy ugyanolyan védelem illeti meg emiatt a vegánokat mint a vallàsosokat.
Ez azt jelenti hogy nem lehet a törvény szerint senkit hátrányosan megkülönböztetni a veganizmusa miatt, valamint pl a kórházakban, óvodákban, iskolákban jogosultak az emberek a vegán étkeztetésre ha ezt igénylik.
"arra még egy vegán se tudott magyarázatot mondani, hogy az olyan tojást miért nem lehet megenni egy hatalmas kertben szabadon van a tyúk oda tojik valahova akar, nincsen megtermékenyítve nem eszi meg a tyúk a tojást és Hihetetlen jó élete van ezeknek a tyúkoknak..."
Készséggel adok neked magyarázatot még úgy is, hogy magam nem vagyok vegán, de képes vagyok kicsit más fejével gondolkozni:
- az állat továbbra is terméknek számít az egyenletben
- az állat továbbra is fogságban fog elpusztulni, leggyakrabban levágják
- az állati termék még mindig nem környezetbarát, sőt, az egy db tojásra jutó környezetterhelés csak nagyobb a kint kapirgáló tyúkok esetében
- nincs rá szükség
Komolyan, nem értem, hogy sok mindenevő hogy lehet ennyire értetlen.
A többiek se semmik...
"A vegetáriánusokkal általában nincs baj, ők nem rugóznak azon, hogy vajon a süteményen lévő zselé állati eredetű zselatinnal készült-e"
De.
Én megeszem a zselatint, de nem is mondom magam vegának. Viszont aki vega, az nem eszik zselatint, és kész.
Ebben mi lenne a logika, amit te írsz? "Hívő keresztény vagyok, de néha azért szoktam sátánista rituálékat csinálni poénból." :D
"azzal lényegében nem befolyásolják, hogy hány állatot ölnek meg évente,"
Ezzel mindenki tisztában van. És? Hogy jön ez ide? Ez nem erről szól.
"ezek meg sem születnének, ha nem tenyésztenénk őket, ergo ha mindenki vegán lenne, az fajirtással érne fel, nem csatangolnának az erdőkőn mezőkőn békés marhacsordák szabadon(vagy nem tudom, mit gondolnak a vegánok), legfeljebb az állatkertekben lennének láthatóak."
Ismét csak: és?
Szerintem szuper lenne, pedig ismétlem, nem vagyok vega/vegán. A bolygó is sokkal jobban járna, az állatoknak meg nem kellene végigcsinálniuk azt az életnek nevezett szenvedést.
"aki nem vegán, az puszta szórakozásból öl"
Igen. És?
Eszek tojást, tejterméket, egyéb származékokat. És beismerem, hogy szükségem nincs rájuk, csak egyszerűen élvezeti érték miatt fogyasztom.
Nem értem, másoknak ez miért annyira bántó vagy felháborító...
"Végül próbál meggyőzni, hogy kövesd a példáját te is, ha pedig elzárkózol előle, akkor minden vagy, csak jó nem."
Agresszív, tukmálós vegánnal még soha életemben nem találkoztam, a húst kb napi szinten próbálják rám erőltetni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!