Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért mondják sokan azt hogy...

Miért mondják sokan azt hogy a vegánság az olyan mint egy szekta?

Figyelt kérdés
2019. dec. 28. 12:19
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Teljesen igaz, de ezt pont nem vegántól hallottam. BUÉK!
2020. jan. 1. 01:08
 22/43 anonim ***** válasza:
83%
Mert sok vegán erkölcsi/ideológiai alapon ítélkezik mások felett, sokan az egészségüket (sőt a saját gyerekük egészségét) is hajlandóak feláldozni a "szent cél" érdekében, és egyesek annyira szélsőségesek, hogy még a vegánok között is rangsorolnak, ki mennyire vegán, elég vegán-e, illetve az állatokat fontosabbnak, előbbre valónak tartja embertársainál. Ha egyikük beismeri, hogy néha eszik vagy vesz valamit, ami nem növényi eredetű, azt megkövezik. Jellemző a fanatizmus, kirekesztés, más vélemények, álláspontok gondolkodás nélküli elutasítása. Nyilván vannak kivételek, ezek csak általánosságok, szerencsére nem minden vegánra igazak.
2020. jan. 1. 12:04
 23/43 BetyarKoala válasza:
23%

Eppen annyi ostoba husevo van mint a vegan. Raw vegan voltam 3 honapig, eddigi eletem 3 legegeszsegesebb 3 honapja volt. Nem volt felesleges zsirparna, aludtam mint a bunda, kicsattantam az erotol. A husevo felesegem eroszakolt vissza a husevesre mert az interneten teletomtek a fejet sotobasagokkal hogy miert jo a hus. Azota elhiztam, zavartam alszom es olni tudnek a stressztol. Es csak azert eszek hust hogy a csaladban beke legyen.

Meg se mernetek gondolni mi penz van az allattenyesztesben, mint a gyogyszeriparban.

Ne egyel hust csak 1 honapig (igyal tejet, egyel tojast meg halat) es meglatod mennyivel jobban fogod erezni magad. (ez aztan a rim)

Az agressziv husevesre buzditoknak pedig felhivnam a figyelmet a koszvenyre.

Ne itelj el olyan dietat amit nem probaltal ki. En se itelem el a paleosokat.

Tesla vega volt...Einstein pedig vegetarianus, az agyadnak nincs szuksege husra.

Ahhoz hogy eros es izmos legyel nem kell allati feherjet enned. Robert Cheeke bodybuilder vega...Frank Medrano szinten szuletett vega...izom nem az allati feherjetol van.

Arnold Schwarzenegger vegetarianus, Mike Tyson pedig vega. Es nem divatbol csinaljak.

Ja es olyan szegeny vagyok, hogy a billentyuzetemrol meg az ekezetek is hianyoznak es a szomszedtol lopott internetrol nyomom.

2020. jan. 4. 05:21
 24/43 anonim ***** válasza:
59%
Hitlert kihagytad, azt hiszem ő is vega volt. És igen, mindenütt vannak elvakultak. A lényeg, hogy tudni kell a mértéket.
2020. jan. 4. 08:11
 25/43 anonim válasza:
100%
Egyébként Bernard Shaw is az volt. De a bigott hit (bármelyik oldalon) nem szokott jóra vezetni. Behatárolja a gondolkodást. Van akinek bejön a vegetarianizmus, van akinek nem annyira. Nekem pl. a sok édesség (és benne a cukor, ami pedig növényi eredetű) okoz gondot, míg másoknak nem okoz problémát.
2020. jan. 4. 09:43
 26/43 anonim ***** válasza:
77%

# 28 Gratulálok, hoztad az összes sztereotípiát, amiről a kérdés ered... :-DDDDD

Nem attól hízol vagy fogysz, hogy eszel-e húst v. sem - hanem attól, hogy MENNYIT. És hogy mennyit mozogsz mellette.

A többit már nem is cincálom, mert vega mantra.

2020. jan. 4. 11:11
 27/43 anonim ***** válasza:

A vegànsàg egy etikai/erkölcsi vilàgnèzet, èletfilozófia.

Épp a napokban mondta ki a brit munkaügyi bíróság hogy ugyanolyan védelem illeti meg emiatt a vegánokat mint a vallàsosokat.

Ez azt jelenti hogy nem lehet a törvény szerint senkit hátrányosan megkülönböztetni a veganizmusa miatt, valamint pl a kórházakban, óvodákban, iskolákban jogosultak az emberek a vegán étkeztetésre ha ezt igénylik.

2020. jan. 6. 13:33
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Én vegánként mondom, hogy megértem azokat is, akik szektának tartják vagy undorodnak tőle, taszítónak, idegesítőnek, nevetségesnek tartják stb., mert bizony nem egy olyan vegán van, aki erre okot is ad... Én kb. másfél éve kezdtem el odafigyelni arra, hogy mit eszem és ez alatt még nem a vegánságot értem. Korábban ettem mindenfélét, össze-vissza és mivel fiatal voltam, ennek azért nem volt komolyabb negatív következménye, de azért mégis azt éreztem, hogy valami nem oké pl. fáradékonyabb voltam, felszedtem pár kilót, nem volt szép a bőröm stb., emiatt úgy éreztem, hogy változtatnom kellene. Először csak próbáltam kevesebb cukrot és mindenféle szénhidrátot fogyasztani, több vizet inni, kvázi picit egészségesebben enni. Aztán elkezdtem érdeklődni a növény alapú ételek iránt, puszta kíváncsiságból. Én mindig nagyon szerettem a zöldségeket, de azért az én családomban is mindenki hús evő volt és én is úgy nőttem fel, szóval pl. egy-két főzelékeken, levesen vagy zöldség köreteken stb., kívül nem ettől túl sokat és nem is ismertem. Aztán ezt követően jött az, hogy elkezdtem csökkenteni a tejtermékeket az étrendemben, mert azt a tanácsot kaptam, hogy ez pl. a bőrre kimondottan jó hatással van és így is lett. Aztán később a tojást is elhagytam. Szóval én szép fokozatosan álltam át, tehát pl. az elején még bőven volt olyan, hogy alapvetően vegetariánusan étkeztem, de ha úgy adódott, akkor megettem a húst is (pl. vendégségben vagy, ha nem volt más kaja stb.). Az én váltásom mögött nem volt semmilyen lelki vagy ideológiai indíttatás, nem állatvédelem miatt tettem, nem környezetvédelem miatt tettem stb., hanem mondhatni egyfajta kísérlet volt magam miatt és kíváncsi is voltam. Ha egészen őszinte akarok lenni, akkor ez máig nem változott sokat... Persze, mindenki szereti az állatokat, a növényeket, fontos a környezetvédelem stb., de én valahogyan sosem tudtam 100% azonosulni a tényleg hardcore vegánsággal. Én ezt mindig meg is mondtam, sosem titkoltam stb., de ez nem tetszett sokaknak... Mikor elkezdtem, akkor beléptem több vega és vegán csoportba is, hogy infókat, ötleteket, recepteket gyűjtsek másoktól és nem volt egy túl jó élmény... Nyilván nem mindenki ilyen (személyesen nem is ismerek ilyet), de én is láttam jó pár agresszív, uszító, erőszakoskodó emberkét és mint mondtam, egymást is kikezdik, pl. én is kaptam pár negatív megjegyzést és én így pl. számítok rendes vegánnak. Plusz, meglepően sok buta emberrel is találkoztam, aki talán maga sem tudná megfogalmazni, hogy mit miért csinál. Tényleg nem akarok megbántani senkit, de az valóban egy létező dolog, hogy sok vegán lenézi a nem vegánokat, uszítanak ellenük és persze, valahol lehet érteni az emögött esetlegesen megbújó jó szándékot (ami szerintem nem is mindig van ott), de nem gondolnám, hogy bárkinek is véleményeznie kellene vagy bele kellene szólni egy másik ember életébe. Én sosem tenném, mert azt gondolom, hogy ez mindenkinek a saját, szuverén döntése.
2020. jan. 12. 16:13
 29/43 anonim ***** válasza:
Nem unod még a "vegán vagyok de eszek tojást" kategóriájú kérdéseket? :D
2020. jan. 16. 10:08
 30/43 anonim ***** válasza:
25%

"arra még egy vegán se tudott magyarázatot mondani, hogy az olyan tojást miért nem lehet megenni egy hatalmas kertben szabadon van a tyúk oda tojik valahova akar, nincsen megtermékenyítve nem eszi meg a tyúk a tojást és Hihetetlen jó élete van ezeknek a tyúkoknak..."

Készséggel adok neked magyarázatot még úgy is, hogy magam nem vagyok vegán, de képes vagyok kicsit más fejével gondolkozni:

- az állat továbbra is terméknek számít az egyenletben

- az állat továbbra is fogságban fog elpusztulni, leggyakrabban levágják

- az állati termék még mindig nem környezetbarát, sőt, az egy db tojásra jutó környezetterhelés csak nagyobb a kint kapirgáló tyúkok esetében

- nincs rá szükség

Komolyan, nem értem, hogy sok mindenevő hogy lehet ennyire értetlen.

A többiek se semmik...

"A vegetáriánusokkal általában nincs baj, ők nem rugóznak azon, hogy vajon a süteményen lévő zselé állati eredetű zselatinnal készült-e"

De.

Én megeszem a zselatint, de nem is mondom magam vegának. Viszont aki vega, az nem eszik zselatint, és kész.

Ebben mi lenne a logika, amit te írsz? "Hívő keresztény vagyok, de néha azért szoktam sátánista rituálékat csinálni poénból." :D

"azzal lényegében nem befolyásolják, hogy hány állatot ölnek meg évente,"

Ezzel mindenki tisztában van. És? Hogy jön ez ide? Ez nem erről szól.

"ezek meg sem születnének, ha nem tenyésztenénk őket, ergo ha mindenki vegán lenne, az fajirtással érne fel, nem csatangolnának az erdőkőn mezőkőn békés marhacsordák szabadon(vagy nem tudom, mit gondolnak a vegánok), legfeljebb az állatkertekben lennének láthatóak."

Ismét csak: és?

Szerintem szuper lenne, pedig ismétlem, nem vagyok vega/vegán. A bolygó is sokkal jobban járna, az állatoknak meg nem kellene végigcsinálniuk azt az életnek nevezett szenvedést.

"aki nem vegán, az puszta szórakozásból öl"

Igen. És?

Eszek tojást, tejterméket, egyéb származékokat. És beismerem, hogy szükségem nincs rájuk, csak egyszerűen élvezeti érték miatt fogyasztom.

Nem értem, másoknak ez miért annyira bántó vagy felháborító...

"Végül próbál meggyőzni, hogy kövesd a példáját te is, ha pedig elzárkózol előle, akkor minden vagy, csak jó nem."

Agresszív, tukmálós vegánnal még soha életemben nem találkoztam, a húst kb napi szinten próbálják rám erőltetni. :)

2020. jan. 16. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!