Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok a vegánságról?

Mit gondoltok a vegánságról?

Figyelt kérdés
Egészséügyi szempontból és a vegánokról, akik mindenkire rá akarják erőltetni a nézeteiket!?

2019. aug. 26. 19:02
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
68%
Szíve joga azt enni amit akar, de ne kritizáljanak másokat.
2019. aug. 26. 19:06
 2/36 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem totál egészségtelen.
2019. aug. 26. 19:20
 3/36 anonim ***** válasza:
40%
Nálam a vegánság elképzelhetetlen,mivel 1 napot se bírok ki hús nélkül,mondjuk nem is akarok.De ha valaki vegánságra adja a fejét akkor nem nézem le miatta.
2019. aug. 26. 19:21
 4/36 anonim ***** válasza:
35%
Nagy divat és jó nagy üzlet van benne.
2019. aug. 26. 19:27
 5/36 anonim ***** válasza:
60%
Azt is lehet úgy csinálni, hogy mellette egészséges maradjon az ember (ismerek több ilyet). Olyan embert nem ismerek, aki rá akarná ezt bárkire is erőltetni, de biztos vannak ilyen szélsőséges emberek. Őket ugyanúgy elítélem, ahogy azokat akik bármi más életmódot akarnak másra rákényszeríteni, legyen szó húsevésről, vallásról vagy bármiről.
2019. aug. 26. 19:48
 6/36 anonim ***** válasza:
39%

A veganizmus egy állatfelszabadítási mozgalom. Mozgalom lévén nem meglepő, hogy a vegánok terjesztik a nézeteiket. Napjaink másik nagyon népszerű mozgalma, a zero waste = nulla hulladék nevű mozgalom, ami a műanyagmentességről szól. Mindkettő egy szebb jövőt teremtene környezetileg, és sok más szempontból, és mindkettő nagyon terjedőben van. Ezek a fenntartható fejlődésről (is)szólnak, mert végre kezdenek ráébredni az emberek, hogy ez így nem működik tovább. Mindenkinek szive joga nem foglalkozni ezzel, de semmi problémát nem látok abban, ha egy vegán megpróbál tudatosságra ösztönözni. Egészségügyi szempontból számos tanulmány bizonyítja, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend az életkor minden szakaszában megfelelő. Ezt ma is belinkeltem az egyik vegán kérdés alá, ami természetesen le lett pontozva, szóval hiába mond egy vegán kész tényeket, nagyon kevés a nyitott ember, és mindenki azt hiszi, a hús nélkül éhen halunk. Ma már persze rengeteg olyan egészséges vegán baba van, akik az anyaméhtől kezdve vegánok, és kitűnő egészségnek örvendenek.

Nem mondom, hogy nagyon egyszerű vegánná válni. Vegánná válni meg kell tanulni, olvasni kell hozzá, informálódni, főzési szokásokat megváltoztatni, stb. De cserébe kitűnően fogod magad érezni, és nem ártasz az állatoknak, és kevésbé terheled a környezetet. Jöhet a lepontozás!

2019. aug. 26. 19:48
 7/36 anonim ***** válasza:
68%

Az 'élni és élni hagyni' elv jegyében nem piszkálok senkit a táplálkozása miatt. Specifikusan a veganizmusról azt gondolom, hogy csak bizonyos formákban jelent környezetvédelmet- pl. Az importált kókusztej környezetvédelmi szempontból szerintem nem jobb, mint a helyi tehéntej. De amíg ilyen kevesen vannak a vegánok, addig ez nem probléma és hát nyilván a nagyüzemi húsipar, meg a rengeteg importált déligyümölcs nagyobb gond.

Ami az egészségügyi oldalát illeti, én el tudom hinni, hogy egészséges (habár nem a legegészségesebb, ilyen szerintem nincs is). Viszont ez csak akkor működik, ha az illető nem vegán sajtokkal, műhúsokkal meg egyéb ipari hulladékokkal akarja fenntartani a vegánságát, hanem tényleg megelégszik a növényi alapú étrend kínálta átlag lehetőségekkel.

2019. aug. 26. 20:57
 8/36 anonim ***** válasza:
29%
Má' megint??? Bakker, olvass már vissza a kategóriában, légyszi...
2019. aug. 26. 21:05
 9/36 anonim ***** válasza:
32%

A vegánok miatt nagyon negatív véleménnyel vagyok róla. Örülök, hogy vannak kivételek, de engem eddig csak az aggresszív fajtájával hozott össze a sors.

Az alapelv jó, és szép, de számomra túl szigorú és túl sok alternatívát követel meg. Nyilván ez inkább szokás kérdése, hogy gombából készült műbőr vagy marhabőr, de nekem a méz az méz.

Nem rokonszenves az sem, hogy hússzerű/ízű utánzatokat készítenek. A vegáknak teljesen igazuk van, hogy van főétel hús nélkül, és ha a vegánok húsmentességet vállaltak, akkor miért vágynak rá mégis?

Ettem vegán hambit műhusi nélkül, isteni.

Amit a legjobban utálok benne/bennük az az állandó gyűlölködés.

Te vagy a hibás, az esőerdők pusztulásáért, mert a helyén termelt GMO szójával etetik azokat az állatokat, amelyeket megeszek.

- Tudtommal az EU nem enged be GMO termékeket, vagy azzal etetett állatok húsát.

- Ha csak sima szója. A szója kb. nélkülönözhetetlen alapanyag a vegán konyhákban, így semmivel se különb.

- Ki mondta, hogy bolti húst eszek? Az én állataim, amiket én eszek, azok helyben termelt növényeket fogyasztanak. Nekem kisebb az ökolábnyomom, mint egy vegáné...

Dögevő vagyok, mert döglött állatot eszek!

- a ragadozók kb. 75% már elpusztult állatot eszik, mivel először megöli. Az hogy akár hónapokig tartósítjuk sóval, fagyasztással igazából nem jelent semmit.

Az ember nem ragadozó! Nincs agyara meg karma!

- az ő vadászfegyvere az esze... A vadászatba beleölt energiát meg felcseréltük munkára. Mindenevők vagyunk, nem ragadozók.

Bezzeg a kutyádat nem ennéd meg, de egy csirke sem különb!

- Az élet része a halál. Miután kimúl az állat, már mindegy neki, hogy sütőben vagy a föld alatt végzi. Addig a pontig, viszont olyan életet adok neki, amelyet megérdemel. Attól, hogy érző lény, még nem ember s rendelkezhetek az élete felett.

(A nagyüzemi állattartás borzalmait én is elítélem, de sokszor ők maguk sem tudják, hogy amibe belekötnek, az baj-e vagy sem....)

Sokan nincsenek tájékozódva egy állat valódi igényeit illetően, ennek ellenére a jogaikról prédikálnak. A haszonállatok nem börtönben vannak, hanem kb. szállodában. Étel-ital, orvos biztosítva és még a ragadozóktól sem kell félniük. Sokkal jobb sorsuk van, mint vadonélő társaiknak. Az állatok nem úgy értelmezik a szabadságot, mint egy ember.

Apropó jogok. Ragadozó állatot nem etetnék csak növényekkel!

Egy szó mint száz, nem tetszik a ráerőltetős stílusuk, hogy ők az Übermensch, te meg egy életellenes hulladék vagy... Sok közöttük a divat-vegán. Tisztelet a kivételnek, illetve akik komolyan tudják tartani ezt az étrendet, mert azért ez mégis csak kihívás a mai világban véleményem szerint.

Szerintem szép ötletnek indult, de borzalmasan kifordult, erkorcsosult mozgalom lett belőle az emberi természet miatt.

2019. aug. 26. 21:51
 10/36 anonim ***** válasza:
63%

A veganizmus egy állatjogi mozgalom így alapvető feltétele a veganizmusnál hogy a tagjai megpróbálják terjeszteni. Ez nem egy diéta vagy szimpla életmód hanem az állatok jogaiért folyó küzdelem.

A cél az hogy minimalizálják ill megszüntessék az állat használatot és szenvedést.

Ezt pedig csak úgy lehet elérni ha felhívják mások figyelmét a problematikára.

2019. aug. 26. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!