Miért mondják sokan azt hogy a vegánság az olyan mint egy szekta?
Igen, ezt én is alátámasztom! Azonnal agresszívan támadnak, hogy aki nem vegán, az puszta szórakozásból öl. És hasonló agyament marhaságokkal. Hittérítés ezerrel...
# 15
Nyilván ezt az ostobaságot is valami vegán prófétától hallottad!
A szrevezetednek
1) szükséges van a koleszterinre
2) a koleszterin nagy részét a szervezet állítja elő, az élelmiszerrel bevitt koleszterin kb. 10-20%-át teszi ki az összkoleszterinnek.
Mert az is!!! Beszélgess csak egy vegánnal: ha szerencséd van, akkor a kivételes 5%-ot fogod ki, aki normális, és elfogadó. Ha azonban a maradék 95%-ot, akkor ő majd megpróbálja átmosni az agyad, litániát tart az ipari állattartás kegyetlenségeiről, és megpróbálja elérni, hogy ugyan szégyelld már el magad baromira, amiért közvetve Te is "gyilkos" vagy, mert állati termékeket eszel (ha pedig életedben már vágtál disznót vagy csirkét, esetleg hentes a szakmád, na akkor Te vagy maga a Sátán a szemében). Aztán következik a rábeszélő duma, hogy bezzeg ő mennyit tesz az állatokért, amiért vegán lett, azóta szuper egészséges, kicsattan az energiától, és még a rákot is képes legyőzni néhány levél salátával! Végül próbál meggyőzni, hogy kövesd a példáját te is, ha pedig elzárkózol előle, akkor minden vagy, csak jó nem.
Ja és azt sokan elfelejtik, hogy a vegánság nem csak egy étrend, hanem életforma. Ha vegán vagy, nem hordhatod pl olyan gyártók ruháit vagy cipőit, akik készítenek bőrből is termékeket (még akkor is, ha amit Te akarsz az nem az, hiszen ugye a gyártó is az állatokból húz hasznot, te pedig ezt nem támogathatod), és kizárólag olyan márkák kozmetikumait használhatod, akik nem tesztelnek állatokon és szintén vegán termékeket gyártanak.
Ha belegondolsz, ez már tényleg szekta szerű, hogy ennyire beszabályozzák az életed, és alá kell rendelned magad egy felsőbb eszmének. Normális értékrenddel rendelkező emberek nem dőlnek be ilyesmiknek, és ez most az összes szektára értendő.
A vegansag nem egy szekta, csak ugy tunhet par vegan viselkedese alapjan de a legtobben nem akarnak teriteni vagy szandekosan buntudatot kelteni.
A vegansagnak nagyon kemeny alapjai vannak mint egeszsegugyi, etikai es kornyezetvedelmi szempontbol, ebbe most reszletesebben nem fogok belemenni mert reggelig csak irhatnek es ugysem sokan olvasnak el.
Viszont azok az emberek akiknek szimplan visszatetszo a vegan etrend/eletmod hajlamosak belekotni mert szembemegy az o hitrendszerukkel/eletmodjukkal.
Egyszer megkerdeztek tolem hogy miert nem eszem tojast (sem) , en pedig elmondtam hogy mert nem eppen egeszseget
tamogatja hosszu tavon, meg is mutattam tobb orvosi kutatast amely az en allaspontomat bizonyitotta.
A valasz: hat hulye en ezt nem hiszem el, reggeli rantottam biztos nem okoz ilyeneket. Tehat meg a fejuket is szeretik homokba dugni.
Elozo vagyok
Meg annyit hozzatennek en soha nem teritettem/keltettem buntudatot mindenevokben, viszont mikor megtudtak hogy en vegan vagyok akkor elarasztottak kerdesekkel(neha provokativakkal), en pedig valaszoltam hogy mit miert es hogyan csinalok.
Tudatlansag, homokba dugott fej es tagadas mint onvedelmi mechanizmus volt a valaszok 99%a
20/21 Maradjunk annyiban, hogy az orvostudomány már fordult párszor. Nézzük csak pl a tejet. Nem is olyan rég még úgy gondolták hogy a tej milyen egészséges, meg is magyarázták hogy milyen jó a benne levő kalcium a fejlődő szervezetnek. Ma meg azt mondják hogy az ember az egyetlen aki megissza más állat tejét.(kivétel a háziállatok akiket szintén az ember szoktat rá)
Sőt hallottam olyat is hogy a túlzott kalcium sem olyan jó.
Szóval azt én személy szerint tiszteletben tudom tartani, hogy nem eszed meg, a törököket is elfogadom hogy nem esznek malacot, de az orvosi hátterét már nem.
Erre az állításra ment az előző:
"Ma meg azt mondják hogy az ember az egyetlen aki megissza más állat tejét"
Ilyen "az ember az egyetlen...." kezdetű okoskodásra lehetne még több tucat példát mondani...
pl. csak az ember eszik főtt ételt, csak az ember iszik alkoholt, csak az ember süti a húst, csak az ember …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!