Amikor a husevok szidjak a veganokat, es minden erejukkel az ellen vannak, hogy BARMILYEN vegan etelt megkostoljanak, akkor ez nem esik le nekik?
Te is a gyakorin siránkozol, sőt még ide is linkeled a kérdést, hogy még többen lássák.
Ha akkora jampi vagy, miért nem azokat az adott embereket kérdezed, akik így viselkednek?
1. tésztában van tojás;
2. krumplis tészta alá bőven kell zsír /nem olaj/;
"de ne varjuk mar el a vegan baratunktol, hogy majd a mi kedvunkert hust fog feldolgozni nekunk."
Azért ő elvárná, hogy ha meghívja egy húsevő, akkor neki külön vega cucc legyen!
"rántott hagymát megeszi,"
Tojás nem vegán. /liszt-tojás-zsemlemorzsa a panír/.
"de ne varjuk mar el a vegan baratunktol, hogy majd a mi kedvunkert hust fog feldolgozni nekunk."
Azért ő elvárná, hogy ha meghívja egy húsevő, akkor neki külön vega cucc legyen!"
Miert kell ezt feltetelezni?
Szerintem félresiklott a vita.
Nézetem szerint nem a vegán kajákkal van bajuk a húsevőknek, hanem a KÉNYSZERREL és ÉRZELMI ZSAROLÁSSAL.
.
Nem vagyok vegán, bár többnyire növényevő állatok húsát eszem.
Viszont, ha szóba kerül, büszkén jelentem ki:
- nem eszem el szegény növényevő állatok elől a zöldet,
- azért is eszem húst, hogy a többi állatnak több kajája maradjon.
Ezek a tésztás ételek nem vegánok, mert általában tojásos tésztával készülnek. Egyébként meg nem, azért szidják a vegánokat, mert a vegánok meg akarják mondani nekik, hogy mit egyenek, és gyilkosoknak tartják őket, mert szeretik a rántott husit.
Szerintem mindkét oldalon vannak vérben forgó szemáek, akik a saját életmódjukat tartják jobbnak, és ezt minden eszközzel hangoztatják is.
Sosem tapasztaltam olyat, hogy "húsevő" konfrontálódna vegánnal, vagy hogy megpróbálja áttéríteni a húsra. Holott sokrétű közösségben megfordultam már. Viszont olyan előfordult, hogy nehéz fizikai munkát végző ember igényelte a hús meglétét a napok többségében, viszont nem viszolygott attól, ha pl. csak babfőzelék, vagy rántott tök/karfiol/gomba volt az egyik napi menü.
Na, de a vegánok többsége akikkel eddig összehozott a sors, az mind egy nagy hipokrata. Az egyikőjük a spiritualitással jön mellé mint kifogás, a másik a nagy állatvédelemmel...
... Nemrégiben volt egy grillparti sorozat a rokonsággal/barátokkal, jött egy személy akit nem ismertem, és nem is tudtuk, hogy idő közben vegán lett (mi főképp kolbászokat grilleztünk, zöldség csak paprika, gomba és hagyma volt, a bográcsban meg marhapörkölt készült), de az illető gondolt erre, és hozott magának zöldségeket, és megkért, hogy készítsem el. Szerintem ez tök korrekt dolog volt, és persze nem csak magára gondolt, hozott eleget másnak is. Közben megérkezett a család spiris vegánja, hozott zöldségeket is, mondtuk, hogy későn lesz kész az Ő adagja, mivel tele van a grill. Ilyet szól, hogy nem baj, a pöri már mindjárt kész (állunk le, hogy mi??) erre csak vállat vont, és azt mondta hát ez van és már egy ideje eszik húst, kívánja meg rá is kapott. Mindezek előtt, amikor náluk voltunk anno bográcsozni, akkor ment is a duma, hogy miért nem jó a hús, hogy tudjuk azt megenni stb...
Egy másik személy, szintúgy a spiri mellett elhatározta, hogy vega lesz, na az is tartott max fél évig, először csak "megkóstolta" a húsos ételt, aztán már nem bírt ellenállni a kísértésnek.
Ugyanez bekövetkezett az eddigi összes ismerősömnél, akik nem komoly egészségügyi okokból hagyták el a húst.
Olyan is történt már, hogy áruházban nagybevásárlást tartottunk, a kocsi többnyire húsokkal volt tele. Épp zöldségeket válogatunk, amikor egy fiatal pár megjegyzéseket tett a kocsink tartalmára, és hogy ez mennyire gyalázatos dolog stb.. (nem hiszem h tudták, h a miénk, mivel félreállítottuk), elég durván elküldték a jó büdös bánatba a húsfogyasztókat.
A kedvenc esetem az, amikor a fősulis csoporttársaimmal beszélgettünk, és az egyikőjük nemrégiben tért át a húsmentes életmódra, az indoka az volt, hogy sajnálja az állatokat meg igazából nincs oda annyira a húsért. Beszélgetés során felmerült, hogy ki mit evett/szeret, na és az betett neki, amikor mondtam, hogy ja, nyúl, malac, bárány, borjú is jöhet. Akkor kifakadt, hogy lehetek ennyire groteszk, szegény cuki nyuszi, meg a fiatal állatok...
Egyik vegánba se kötöttem bele eddig, mivel nem különösebben érdekel az, hogy ki-mit eszik, csak az háborít fel így visszagondolva, hogy milyen dumákat letudnak nyomni. Lehet csak nekem van ilyen balszerencsém, de eddig nincsenek jó benyomásaim az ezt az irányzatot követő emberekről, tisztelet a csekély kivételnek.
A belinkelt kérdésre nem olvastam el a kommenteket, de az egész gáz úgy ahogy van, mindkét fél részéről. Simán megoldható lett volna a probléma. De ez az eset az egyének problémamegoldó képességét és főképp egymás kapcsolati minőségét tükrözi vissza.
Egyébként simán "elcsesztem" ma is 2000 ft-ot zöldségre, és ha csak ezt eszem 2 nap és kampecc neki. Viszont ennyi pénzből simán több napra elengedő húsételt tudnék készíteni. Szóval manapság egyáltalán nem mondanám a zöldségeket/gyümölcsöket a szegények eledelének. A mák/dió-nak az áráról meg ne is beszéljünk... Na meg így meg is jegyezhetjük, hogy a zöldségek minősége mind a piacon, szupermarketben lefelé ível az előző évekhez képest, de a húsra ráfoghatjuk, hogy stagnál, vagy legalábbis nem annyira szembetűnő a minőségromlás, mint pl a paradicsoménak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!