Tuti módszer másnaposság ellen? Nemsokára vezetnem kell, de hányingerem van és reszketek, mi segíthet?
Egy pohár bornak nincs ilyen hatása.
Valami más lesz.
De ha ilyen rosszul vagy, akkor ne vezess.
Ez szerintem betegség (esetleg lázas állapot). Lehet baktérium vagy vírus okozta fertőzés - én minden esetre megnézetném a háziorvossal.
Csak azért is, mert én 28 évesen "gyakorlott alkoholista" vagyok (őszintén szégyenlem, de ez van) azaz én tudom h hol kezdődik a másnaposság, és hogy mi a bevált ellenszer. És azt is tudom, hogy egy pohár bor nem tudja ezeket a tünetek produkálni. (Én amúgy akkor tapasztalok ilyen tüneteket józanul, amikor lázas vagyok.)
(7-es vagyok)
Egyébként ha tuti módszer kéne a "valódi" másnaposság ellen, akkor én - magamból kiindulva - ezt tudnám javasolni:
- Ha a gyomrod nem bírja és emiatt van hányingered másnaposan, akkor ez lehet az alkohol okozta savtúltengéstől is: ilyenkor javallott 1db Acid well (vagy más "pantoprazole" tartalmú szer) vm. Acido Git (alumínium-hidroxid) esetleg Salvus víz (lúgos, ezért sav közömbösítő) alkalmazása
- Fejfájás csillapító szer használata (nem akarok konkrét gyógyszert ajánlani, mert mindenki másra esküszik - nálam az Advil vált be)
- Májsegítő vitaminok: B1, B2, B3, B6 és B12.
Nálam ezért nagy favorit a Marmite és Vegemite (angol és ausztrál eredetű) élesztő kivonat pirítósra kenve, mert ezek bőven tartalmazzák a máj működéséhez szükséges vitaminokat. (Ha pedig marmite/vegemite pirítóst eszik az ember, elengedhetetlen alapanyag: a vaj, szelet paradicsom és a félkemény sajt (pl. trappista) esetleg tojás. Az eredmény viszont garantált, főleg ha tartósan alkalmazza az ember.
- Máriatövis kapszula és Magne B6 (köztudottan májsegítők) főleg a magnézium pótlása a fontos
- Meleg, sós leves fogyasztása (rám ez jobb hatással volt, mint a koffein/kávé - lévén a só segít helyreállítani az elektrolit háztartást; az elektrolitok egyik fő feladata, a folyadékszint egyensúlyban tartása a sejten belül és kívül)
- Sok víz fogyasztása (az alkohol ugyanis dehidratál - azaz vizet von el a testtől)
Nagyjából ennyit a másnaposságűzésről.
Viszont neked - Tisztelt Kérdező - mindképp orvoshoz kell menned ugyanis sanszos hogy te megbetegedtél vírustól, baktériumtól vagy mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!