Mi történik ekkor a pörköltel?
szoval hagyma hus paprika paradicsom fűszerek piros paprika felöntöm kis vizzel és a maradek 60 percre alacsony lángon a serpenyőbe rakok tésztát.
60 perc alatt megpuhul a tészta?
Hátöö, vannak fenntartásaim a koncepciót illetően. Először egy lábasba odateszel olvadni annyi zsírt, amin meg tudod fonnyasztani a vöröshagymát és a paprikát (amit sózol). Mikor már kezd alakulni, mehet rá a paradicsom (csak kevés), majd ha az szétesett, a pirospaprika. Ilyenkor jobb lehúzni a tűzről a lábast, nehogy odakapjon a pirospaprika. Ha elkeverted, mehet rá a hús, amit fehéredésig pirítasz, és végül ha szükséges, a víz. Ez egy keverés után vígan elfődögél takarékon, és a hús típusától, milyenségétől függően van 30-90 perced másra. Mikor már kezd jó lenni, mehet fel egy fazék víz, ami ha forrni kezd, kaphat egy nagy adag sót, és a tésztát. A víz forralásával együtt ez olyan 20-25 perc alatt kész is van.
Szóval azt a serpenyős dolgot nem tudom hogy honnét szedted, de nyugodtan vidd vissza oda, ahol találtad. A pörkölthöz pedig annyit, hogy ez csak egy recept a millióból, lehet először pörkölni a húst, lehet a főzés végén is pirospaprikát tenni hozzá, van aki egy gerezd fokhagymát is tesz hozzá, más még a paradicsomot is kihagyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!