Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi történik ekkor a pörköltel?

Mi történik ekkor a pörköltel?

Figyelt kérdés

szoval hagyma hus paprika paradicsom fűszerek piros paprika felöntöm kis vizzel és a maradek 60 percre alacsony lángon a serpenyőbe rakok tésztát.

60 perc alatt megpuhul a tészta?


2019. júl. 8. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Tésztát bő vízben kell főzni, nem lehet párolni, mert felveszi a vizet, és a pörkölt alatt nem marad. Ha meg bő vízben főzöd, akkor 60 perc alatt teljesen szétfő, a pörkölt meg nem lesz olyan jó, mintha csak pároltad volna. Nem véletlenül van az egyes ételekre szabott különböző konyhatechnológia.
2019. júl. 8. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ
2019. júl. 8. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
60 perc alatt moslékká fő a tészta és egy nagy undorító trutymálék lesz a pörköltből.
2019. júl. 8. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
18%
szia ne halgas az elözöekre igenis nagyon finom incsiklando a hosszan fött tészta:) mi nálunk inyencségnek számitt a gyerekeim úgy nevezik hogy finomság minden nap kérdezik anya mikor főzöl finomságot?? persze naponta nem főzök de azért három négy nap nem tellik el finomság nélkül:) a kis zsiványok anya kedvencei
2019. júl. 8. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
80%

Hátöö, vannak fenntartásaim a koncepciót illetően. Először egy lábasba odateszel olvadni annyi zsírt, amin meg tudod fonnyasztani a vöröshagymát és a paprikát (amit sózol). Mikor már kezd alakulni, mehet rá a paradicsom (csak kevés), majd ha az szétesett, a pirospaprika. Ilyenkor jobb lehúzni a tűzről a lábast, nehogy odakapjon a pirospaprika. Ha elkeverted, mehet rá a hús, amit fehéredésig pirítasz, és végül ha szükséges, a víz. Ez egy keverés után vígan elfődögél takarékon, és a hús típusától, milyenségétől függően van 30-90 perced másra. Mikor már kezd jó lenni, mehet fel egy fazék víz, ami ha forrni kezd, kaphat egy nagy adag sót, és a tésztát. A víz forralásával együtt ez olyan 20-25 perc alatt kész is van.


Szóval azt a serpenyős dolgot nem tudom hogy honnét szedted, de nyugodtan vidd vissza oda, ahol találtad. A pörkölthöz pedig annyit, hogy ez csak egy recept a millióból, lehet először pörkölni a húst, lehet a főzés végén is pirospaprikát tenni hozzá, van aki egy gerezd fokhagymát is tesz hozzá, más még a paradicsomot is kihagyja...

2019. júl. 8. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!