Vásárolnátok olyan szakácskönyvet, ami?
Ami összegyüjtené a különböző régiók megyék, nagyobb tájegységek régi paraszti ételeit, jellegzetességeit?
VAgyis nem a 23 ezredik csirkepaprikást, hanem mondjuk a pilisi slambuc recepjét svábosan.
Az lemaradt, hogy látom, hiányosan írta, például a só, ecet, stb., (nagyon jól főz), de amiért leírta az pont azért lehetett, mert ez a bizonyos vadas nem marhahússal készül zsemlegombóccal, hanem csirkéből és pirított kenyérkockákkal kevert nokedlivel. Hát elég fura így első hallásra, de nem lehet rossz.
Na mindegy, csak gondoltam, kiegészítem a mondandómat. Ezért volna jó egy ilyen összefoglaló szakácskönyv. Tudom, van a Borbás Marcsi féle könyv, de egy ilyen, amit te írtál, nem ártana még belőle.:)
Még mindig én vagyok, de 11-es válaszomban rosszul írtam, javításra szorul: anyuval most beszéltem a receptről, és annyit mondott, hogy a pirított kenyérkockákat bele kell keverni nokedlitészta keménységű tésztába, és nem kiszaggatni kell, hanem gombócokat kell csinálni belőle.
Aki esetleg el akarná készíteni, azért javítom, nem szeretnék félrevezetni senkit. Bocsi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!