Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekvársűrítés utólag! Tapaszta...

Lekvársűrítés utólag! Tapasztalt háziasszonyok tanácsára van szükségem! Hogyan lesz sűrűbb? bővebben lent.

Figyelt kérdés
eper lekávom isteni finomra sikerült, az eredetileg 28 üvegből már most elfogyott 4 üveg, de szeretnénk ha dzsem sürüségű lenne. Hogyan lhet ezt utólag elérni? Tegyem fel ujra forrni több cukorral?vagy van valami boltban kapható csodaszer?
2010. júl. 7. 07:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mivel zártad le az üveget? Ha celofánnal, akkor az levegőzik annyit, hogy idővel besűrűsödik. Feltéve ha nem jártok rá!;) Szerintem ha jó az íze most, akkor több cukorral minőségromlást érnél el csak vele! Vannak dzsemfixek, de én inkább meghagynám a természetes ízét, állagát, így is annyi szemetet eszünk!
2010. júl. 7. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az elsővel. A Dzsemfix és a befőző cukor is azért "sűríti" és kocsonyásítja a lekvárokat,mert valójában zselatinok. Ha ezekkel főzől lekvárt,azt süteménybe nem lehet rakni,mert sütés közben a zselatin kiolvad belőle és eláztatja a tésztát.

Ha mindenképpen sűrűbb lekvárt akarsz,akkor cukor hozzáadása nélkül főzd még tovább,amíg kellően sűrű nem lesz.

2010. júl. 7. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!