Belsőséget, leginkább májat (csirke és sertés) hogyan tudom úgy elkészíteni, hogy nem sok zsiradékban?
Ha pirított májat akarsz akkor azt zsírban kell megcsinálni. De ha kész kiszeded és nem lesz egy cseppet sem zsíros. De lehet vizet is tenni hozzá, abban is szépen megpuhul.
De nem annyira rossz az ha van egy kicsi zsír rajta.
Kevés vajon szoktam sütni. Vagy olajban. Néha kis tejet is teszek alá. A máj sosem tocsog a zsiradékban, mert nem szívja meg magát.
Én cikkekre vágott almával vagy körtével sütöm.
Én wokban szoktam resztelt májat csinálni. 1 evőkanál olajat teszek alá, ezen megpirítom a hosszúkásra vágott
bőséges hagymát, állandó kevergetés mellett. Erre teszem rá a májat, később a pirospaprikát és sok majoránnát, pici vizet öntök alá, kb. 0,5-1 dl. Ha kell pótolom a vizet. Nagyjából 20 perc alatt készre sül. Amikor szétvágom a májat és nem rózsaszín, hanem barna megkóstolom és ha megsült kész. Nem szabad túlsütni, mert akkor megkeményedik, de ne legyen nyers sem. Sózni a legvégén szabad a májat mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!