Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Belsőséget, leginkább májat...

Belsőséget, leginkább májat (csirke és sertés) hogyan tudom úgy elkészíteni, hogy nem sok zsiradékban?

Figyelt kérdés
Nem vagyok gyakorlott szakács, és nem tudom hogyan készítsem hogy ne tucsogjon a zsírban. Meg milyen zöldségköret illik hozzá, vagy esetleg együtt sütni valami zöldséggel?

2019. febr. 24. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
2 hete csináltam sertésmájkrémet, 5 dkg vajon sütöttem meg a fél kg májar
2019. febr. 24. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

Ha pirított májat akarsz akkor azt zsírban kell megcsinálni. De ha kész kiszeded és nem lesz egy cseppet sem zsíros. De lehet vizet is tenni hozzá, abban is szépen megpuhul.

De nem annyira rossz az ha van egy kicsi zsír rajta.

2019. febr. 24. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Kevés vajon szoktam sütni. Vagy olajban. Néha kis tejet is teszek alá. A máj sosem tocsog a zsiradékban, mert nem szívja meg magát.


Én cikkekre vágott almával vagy körtével sütöm.

2019. febr. 24. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Kevés zsiradékban.
2019. febr. 24. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én wokban szoktam resztelt májat csinálni. 1 evőkanál olajat teszek alá, ezen megpirítom a hosszúkásra vágott

bőséges hagymát, állandó kevergetés mellett. Erre teszem rá a májat, később a pirospaprikát és sok majoránnát, pici vizet öntök alá, kb. 0,5-1 dl. Ha kell pótolom a vizet. Nagyjából 20 perc alatt készre sül. Amikor szétvágom a májat és nem rózsaszín, hanem barna megkóstolom és ha megsült kész. Nem szabad túlsütni, mert akkor megkeményedik, de ne legyen nyers sem. Sózni a legvégén szabad a májat mindig!

2019. febr. 24. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!