Hogyan süssem a sertéskarajt fedővel rendelkező serpenyőben?
Csirke-, illetve pulykamellet nagyon kevés olajon szoktam sütni benne, egy oldalt 2 percig sütöm nagy lángon, így tökéletesen átsül.
Ugyanígy lehet a sertéskarajt is, vagy annak mindenképpen több idő/több olaj kell?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Igen, szeletelve vettem a Lidl-ben, ezeket még kiklopfoltam, úgyhogy elég vékonyak lettek.
HA szeletben akarod süstni, akkor nem jó kiklopfolni, mert csak kiszárad.
Egyébként meg ugyanúgy kell sütni, mint a csirke-vagy pulykamellet.
Csak a nagyon rostos, inas, vastag hússzeleteket kell egy kicsit kiklopfolni.A karajt nem kell, csak ökölbe szorított ujjakkal meggyömöszölni, kissé széthúzni.
frissensültnek elég oldalanként 3-4 perc, de azt fontos tudni, hogy villát nem szabad beleszúrni. Húscsipesszel kell megfordítani, így a kapott pörktől az ízek benne maradnak.De az is fontos, hogy az így kapott hússzeleteket tálalásig melegen kell tartani lefedve, illetve, ahogy elkészült minél hamarabb el kell fogyasztani, mert csak keményedni fog.
Nem kell több zsiradék, nem úsztatni akarjuk.
Csirke , pulykamell filének a 2-2 perces sütés is elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!