Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Háziasszonyok/urak! Hogyan...

Háziasszonyok/urak! Hogyan sütitek a csirkemellcsíkokat serpenyőben?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok a konyhában, ezért jól jönne egy kis segítség!

Hogy süssem úgy meg, hogy át is süljön, de ne száradjon ki? Mekkora lángon? Fedővel? Mennyi olajon? Kell alá víz? Hány perc?

Köszönöm!



2017. máj. 19. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Én egy ujjnyi olajat szoktam alátenni (vizet semmiképp ne tegyél!), hamar megsül, nem szárad ki. Először levet enged, ami esetleg habzik az olajban (főleg akkor, ha előzőleg lefagyasztottam, majd kiengedtem), amíg ez a nedvesség elpárolog, max. fokozaton szoktam sütni. Ha már csak az olaj van a serpenyőben, akkor egy picit visszaveszem a hőt (12-ről 10-re), és addig sütöm, míg szép színe nem lesz. Közben néha megkeverem. Fedő nem kell rá. Mennyiségtől függően 10-15 perc alatt meg szokott sülni nekem, de ha szép már a színe, vegyél ki 1 db-ot, ha könnyű elvágni és nem véres a belseje, akkor már kész.
2017. máj. 19. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Ui: Mivel akarod fűszerezni?
2017. máj. 19. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Gyroshoz lesz. Szóval olyan fűszerkeverékkel.

Köszönöm a tanácsot!

2017. máj. 19. 23:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az jó, mert én is pont azt szoktam használni. :)

Pácold be pár órával korábban, vagy akár előző este, tegyél rá annyi olajat, hogy ellepje a húst az edényben, és úgy tedd hűtőbe. Amikor sütöd, olajjal együtt borítsd bele a serpenyőbe.


Én még szoktam hozzá egy tzatzikire hasonlító öntetet is csinálni, összekeverek 1 doboz natúr joghurtot és 1 ugyanakkora doboz tejfölt (175 vagy 150 grammost), belereszelek 1 gerezd fokhagymát (ha nagyon fokhagymásat szeretnél, akkor kettőt), beteszem pár órára a hűtőbe, és fogyasztás előtt még durva reszelőn belereszelek kb. egy fél kigyóuborkát is. Ha sótlannak érzed, sózd meg, én nem szoktam.

2017. máj. 19. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kiszárítani inkább a vastag szeleteket lehet, apró csíkokban pár perc alatt megsül. Gyros-nál amúgy sem annyira lényeges, mivel szósz és lédús zöldségek vannak hozzá.


A fűszerezett húst kevés olajon süsd át, közben forgasd, amíg minden oldala szép barna nem lesz.

2017. máj. 19. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs speciális serpenyőm, de csirkemell csíknak 2 per elég.
2017. máj. 20. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kevés olajat teszek a serpenyőbe, nagy lángon felforrósítom, beledobom a csíkokat, és folyamatosan kevergetve, rázogatva, 3-5 perc alatt átsütöm. A legvastagabb csíkot a fakanállal félbevágom, ha ez sikerül, akkor átsült. Kiszáradni nincs ideje, tehát garantáltan omlós, puha.

Sem vízet, sem fedőt nem használok.

2017. máj. 20. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
2017. máj. 20. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyros fűszerkeverék instant, azaz nem kell előtte pácolni...
2017. máj. 21. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!