Háziasszonyok/urak! Hogyan sütitek a csirkemellcsíkokat serpenyőben?
Kezdő vagyok a konyhában, ezért jól jönne egy kis segítség!
Hogy süssem úgy meg, hogy át is süljön, de ne száradjon ki? Mekkora lángon? Fedővel? Mennyi olajon? Kell alá víz? Hány perc?
Köszönöm!
Gyroshoz lesz. Szóval olyan fűszerkeverékkel.
Köszönöm a tanácsot!
Az jó, mert én is pont azt szoktam használni. :)
Pácold be pár órával korábban, vagy akár előző este, tegyél rá annyi olajat, hogy ellepje a húst az edényben, és úgy tedd hűtőbe. Amikor sütöd, olajjal együtt borítsd bele a serpenyőbe.
Én még szoktam hozzá egy tzatzikire hasonlító öntetet is csinálni, összekeverek 1 doboz natúr joghurtot és 1 ugyanakkora doboz tejfölt (175 vagy 150 grammost), belereszelek 1 gerezd fokhagymát (ha nagyon fokhagymásat szeretnél, akkor kettőt), beteszem pár órára a hűtőbe, és fogyasztás előtt még durva reszelőn belereszelek kb. egy fél kigyóuborkát is. Ha sótlannak érzed, sózd meg, én nem szoktam.
Kiszárítani inkább a vastag szeleteket lehet, apró csíkokban pár perc alatt megsül. Gyros-nál amúgy sem annyira lényeges, mivel szósz és lédús zöldségek vannak hozzá.
A fűszerezett húst kevés olajon süsd át, közben forgasd, amíg minden oldala szép barna nem lesz.
Kevés olajat teszek a serpenyőbe, nagy lángon felforrósítom, beledobom a csíkokat, és folyamatosan kevergetve, rázogatva, 3-5 perc alatt átsütöm. A legvastagabb csíkot a fakanállal félbevágom, ha ez sikerül, akkor átsült. Kiszáradni nincs ideje, tehát garantáltan omlós, puha.
Sem vízet, sem fedőt nem használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!