Kezdő háziasszonyok recepttára?
A krumplit minden formájában kimerítettük már, és az utóbbi hónapokban meg is untuk úgy igazán... De ugyebár ez az egyik alapanyag, amihez a kezdő háziasszonyok nyúlni tudnak. :) A Férj a rizset nem igazán szereti és akkor itt meg is áll a tudomány :)
Ha tudtok olyan oldalakat, ahol találok minden napra valami újat, és ugyanakkor kezdők nyelvén írták légyszi osszátok meg velem :)
* rizst, nem rizset. A magyar nyelven olyan nincs, hogy "rizset", a helyesírás-ellenőrző is aláhúzza.
Egyébként pl.:
Ez nemcsak a kezdő háziasszonyok bibliája, még évekkel később is elég gyakran elővesszük...
Bal oldalt a tartalom-jegyzék:
- először a sütés-főzés ismeretei, rengeteg jó kis tanáccsal, magyarázattal
- lentebb görgetve kismillió, valóban házias recept, levesek, húsok, köretek, sütik...
Mentsd el a kedvenceid közé, egyrészt tanulhatsz belőle, másrészt kismillió ötletet kaphatsz, mit is főzzél, ...
Persze azért mi is segítünk...
Ez pedig a tortilla: elkészítése egyszerű, és lentebb görgetve kismillió ötlet: ahány féle-fajta töltelék, annyi kaja...
Annak semmi értelme, ahogy csinálod - ha hónapokig csak krumplit fözöl, akkor egy életre meg utáljátok.
Elöször is beszéljétek meg, milyen ételeket szerettek, és azokhoz keresss recepteket.
Egy kezdö háziasszony recepttaára max. annyiban különbözik egy nem-kezdöétöl, hoyg kevesebb és egyszerübb receptek vannak benne, nem pedig abban, hoyg már két vagy háom alapanyagot is használ!
Köszönöm a válaszokat!
Utolsónak reflektálva: természetesen nem minden nap krumpli volt, de tegyük fel 5 főzésből háromhoz ezt használtam. És az is evidens - gondolom - hogy nem pusztán egyetlen hozzávalóból készült krumplit ettünk :P A férjet sajnos hiába kérdezem, hogy mit szeret, mert ahogy a legtöbb férfi is mondja: bármit csak finom legyen. Ezt a meccset milliószor lejátszottuk már :) A "kezdőt" pedig azért írtam oda hogy evidens legyen: nem vagyok egy konyhatündér, és ennek értelmében keresek recepteket. Ha csak több hozzávaló kellene, akkor bármelyik receptoldal megfelelne.
"Főzni akarok ", Nosalty, Mindmegette, sok sok régi és új recepttel találkozhatsz. A legelső, fázisfotós, tehát abszolút kezdőknek is ad útmutatást.
Azonban és régimódi vagyok, és a lapozható szakácskönyvekre esküszöm :=) nem mindig lehet lisztes manccsal a neten haladni... :=)
Summa summárum , én azt ajánlom vegyél egy jó szakácskönyvet, amit akár a férjeddel együtt is bújhattok.
Most jelent meg az "örökzöld " Horváth Ilona jubileumi kiadása. Vedd meg, vagy kérd a legközelebb eső családi ünnepi alkalomra.
A krumplit rengeteg módon el lehet készíteni, így szinte megunhatatlan. Hasáb burgonya, tejes-vajas krumplipüré, hagymás-paprikás dinsztelt krumpli, sós burgonya, tepsis krumpli, krokett, ünnepi alkalmakra "hercegnő" burgonya, majonézes krumpli, és ezek csak a köretek. Önálló ételként paprikás krumpli, krumplis tészta, rakott krumpli, krumplifőzelék, gyors vacsorának, reggelinek lapcsány, krumplilángos, "hajában" sült krumpli, parasztreggeli.Ennyit a krumpliról.
Köretnek krumpli helyett adhatsz főtt tésztát, galuskát, párolt zöldséget, borsót, zöldbabot, karfiolt, brokkolit, francia salátát, esetleg rizi-bizit, zöldséges rizst, hátha úgy megeszi a férjed.
Aztán ott a főzelékek végeláthatatlan sora, bármilyen idényzöldségből készíthetsz, fasírttal, maradék pörkölttel. Vagy egy húsos levest (gulyás, babgulyás, frankfurti, palóc, ragu, szoljanka) valamilyen tésztával (mákos, diós, sajtos, lekváros, bukta, palacsinta).
Van rengeteg önálló tészta étel is, bolognai, milánói, carbonara, vagy készíthetsz rakott ételeket, mint a dzsuvecs, muszaka. Egyik sem túl bonyolult. Kísérletezz bátran!
Egyébként én is Horváth Ilonán nőttem fel, jó szívvel ajánlom minden kezdő és gyakorló háziasszonynak.
A kérdésben benne volt, "ha tudtok olyan oldalakat "... stb.
Én is beírtam három kiváló oldalt is, plusz a Horváth Ilonát ajánlottam, mégis lenyomtak a sárga földig.
Nekik talán Széll Tamás receptjeit kellene ide írni minimum...
Vannak itt többen, akik egy értelmes hozzászólásra sem képesek, de pontozásban élen járnak.
Mindenki ki van téve a "nagytudású " ítészek pillanatnyi hangulatának? akik lehet, hogy egy rántottán kívül semmire sem képesek, de itt kiélhetik magukat.
Nem is vettem konkrétan magamra, ha ilyen mimóza lennék, nem jönnék ide... :D De azért véleményem lehet róluk.
Véleményem szerint az lenne a legjobb, ha kizárólag a kérdező válasza döntené el, hogy hasznos vagy nem hasznos egy válasz. Elvégre az ő kérdése, így az ő véleménye a legfontosabb.
De ez sajnos még nem működik... :/
Én ezt az oldalt ajánlanám, és bocsi, ha ezt már elküldték, nem nagyon szoktam visszanézni, csak a saját válaszomra figyelek.
Jó sütés/főzést kívánok, ha megtetszik valami az oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!