Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt háziasszonyok:...

Tapasztalt háziasszonyok: szerintetek melyik a legjobb minőségű sima liszt a boltban kaphatóak közül pl. réteshez, más kényes tésztákhoz?

Figyelt kérdés
2015. szept. 2. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Maglisztek, pl. mandulaliszt
2015. szept. 2. 14:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tapasztaltam, hogy mindegyik jó.
2015. szept. 2. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Sima lisztből tényleg bármelyik BL55-ös jó. Átszitálva, akármilyen süti, a keltek is finomra készíthetők velük. A jó kidolgozáson van a hangsúly.

Régen egyfajta finomliszt volt, de hát más-más malomban őrölték. A nagymamám esküdött az enyingi lisztre, hát ő biztosan tudta, mi a titka:)

Rétest sajnos nem tudok nyújtani, az valahogy kimaradt az életemből (túl bonyolultnak láttam, ahogy készítik )így a réteslisztekről nincs tapasztalatom.

2015. szept. 2. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
46%
Egyáltalán nem mindegy, milyen lisztet használsz. Bár én rétest nem szoktam sütni, csak fánkot, és más kelt tésztákat, plusz sima, kelesztést nem igénylő sütiket. Nekem csak az Aldiban található liszt jó a kelt tésztához. Nem tudom hol gyártják. A többi tésztával meg úgy vagyok, hogy ami a fánkhoz jó, az jó a többihez is.
2015. szept. 3. 14:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kifejezetten réteshez kerestem most lisztet, és az 100%, hogy mandulalisztből azt lehetetlen kihúzni (különben is sima lisztek közül kerestem). Azt saját magam tapasztaltam, hogy nagyon nem mindegy, melyik lisztet használom, a sikértartalom, stb. alapvetően fontos a rétesnél.

Régen..... nem hiszem, hogy az egész országban pontosan ugyanaz a búza lett volna, még ha a fajta ugyanaz lett volna is, más csapadékmennyiség, másmilyen föl, stb...

de időközben találtam egy tesztet a ma kapható lisztekről, és megvan a válasz a kérésemre. Még egyszer köszönöm a segítséget!

2015. szept. 5. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!