Tapasztalt háziasszonyok: szerintetek melyik a legjobb minőségű sima liszt a boltban kaphatóak közül pl. réteshez, más kényes tésztákhoz?
Sima lisztből tényleg bármelyik BL55-ös jó. Átszitálva, akármilyen süti, a keltek is finomra készíthetők velük. A jó kidolgozáson van a hangsúly.
Régen egyfajta finomliszt volt, de hát más-más malomban őrölték. A nagymamám esküdött az enyingi lisztre, hát ő biztosan tudta, mi a titka:)
Rétest sajnos nem tudok nyújtani, az valahogy kimaradt az életemből (túl bonyolultnak láttam, ahogy készítik )így a réteslisztekről nincs tapasztalatom.
Köszönöm a válaszokat. Kifejezetten réteshez kerestem most lisztet, és az 100%, hogy mandulalisztből azt lehetetlen kihúzni (különben is sima lisztek közül kerestem). Azt saját magam tapasztaltam, hogy nagyon nem mindegy, melyik lisztet használom, a sikértartalom, stb. alapvetően fontos a rétesnél.
Régen..... nem hiszem, hogy az egész országban pontosan ugyanaz a búza lett volna, még ha a fajta ugyanaz lett volna is, más csapadékmennyiség, másmilyen föl, stb...
de időközben találtam egy tesztet a ma kapható lisztekről, és megvan a válasz a kérésemre. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!