Tapasztaltabb, gyakorló háziasszonyok: pizzatészta probléma?
Valahogy sosem sikerül igazán jól a pizzatésztám. Kissé kemény marad mindig, és nem is olyan "csúszós", ahogy szeretném, kissé száraz.
A receptje: 500 g liszt, 3dkg élesztő, 3ek langyos víz, 4ek olaj, cukor, só.
Mit csináljak máshogy, hogy kevésbé száraz legyen a tészta?
Köszi előre is: egy kezdő háziasszony :)
Picit több víz és olaj kell bele.
32 centis pizzához: 30 dkg liszt, 6 kanál olaj, só, élesztő (por) és annyi langyos vízzel összegyúrni, hogy lágy tésztája legyen.
Ugyan nem házi asszony vagyok hanem "házi úr" :D De ez az én receptem
Én 1kg liszthez tudom a receptet de csak meg kell felezni a dolgokat
1kg liszt
1 kocka élesztő
6dl víz és ebbe már benne van az élesztő felfuttatásához szükséges víz
6 evőkanál olaj
Ezt gondolom megfelezve hasonló eredmény lesz.
Nekem így sikerült
Ehhez hozzá tartozik hogy valami 1300ft ért vettem az intersparban pizza sütő tepsit ami annyit tesz hogy az alja tele van lyukkal így marhajól átsül kb 230 fokon 6-8 perc alatt, persze ez vékony tésztára értendő én úgy szeretem ha vékony.
Lehet, hogy szentségtörés, de én néha tejben futtatom fel az élesztőt a pizzatésztához. Igaz, én eleve a vastag tésztát kedvelem. A tej mennyiségét persze levonom az össz folyadék mennyiségből. Azt hiszem, olajat sem ír az én receptem, legfeljebb a tepsit kenem meg valami margarinnal, vagy olajjal. A vizet sem mérem ki milliliterre, mert a liszt minőségétől is függ, mennyi folyadékot kíván. Amúgy az 500g liszt és 3 dl víz jó aránynak tűnik.
(szintén egy sütő-főzögető férfi)
U.i.: Hm, milyen sütőd van? Ha szimpla légkeveréses, az bizony szárítja dolgokat! Esetleg túl alacsony a hőfok, és túl hosszú a sütési idő. Inkább itt lehetnek a gondok!
Én sosem méregetem ki igazán a hozzávalókat, "érzésre" dagasztom a tésztát.
Én az olaj és a víz mennyiségét növelném ezekkel játszanék.
Igen, gondoltuk, hogy a 3 evőkanálnyi vízzel nem áll össze a tészta :-) Ehhez legalább 250-300 ml folyadék kell.
Ha túl ropogósnak találod, akkor a 4 evőkanál olaj helyett ugyanannyi vajat használj a tésztához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!