Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztaltabb, gyakorló...

Tapasztaltabb, gyakorló háziasszonyok: pizzatészta probléma?

Figyelt kérdés

Valahogy sosem sikerül igazán jól a pizzatésztám. Kissé kemény marad mindig, és nem is olyan "csúszós", ahogy szeretném, kissé száraz.

A receptje: 500 g liszt, 3dkg élesztő, 3ek langyos víz, 4ek olaj, cukor, só.


Mit csináljak máshogy, hogy kevésbé száraz legyen a tészta?

Köszi előre is: egy kezdő háziasszony :)


2017. máj. 2. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
több víz és nem nyújtani kell, hanem húzni
2017. máj. 2. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Picit több víz és olaj kell bele.

32 centis pizzához: 30 dkg liszt, 6 kanál olaj, só, élesztő (por) és annyi langyos vízzel összegyúrni, hogy lágy tésztája legyen.

2017. máj. 2. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem házi asszony vagyok hanem "házi úr" :D De ez az én receptem

Én 1kg liszthez tudom a receptet de csak meg kell felezni a dolgokat


1kg liszt

1 kocka élesztő

6dl víz és ebbe már benne van az élesztő felfuttatásához szükséges víz

6 evőkanál olaj


Ezt gondolom megfelezve hasonló eredmény lesz.


Nekem így sikerült

[link]


Ehhez hozzá tartozik hogy valami 1300ft ért vettem az intersparban pizza sütő tepsit ami annyit tesz hogy az alja tele van lyukkal így marhajól átsül kb 230 fokon 6-8 perc alatt, persze ez vékony tésztára értendő én úgy szeretem ha vékony.

2017. máj. 2. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Most látom 3 ek víz? Hát az még egy deci sincs. 500g liszthez minimum 2 deci víz dukál. De persze adja magát nem szabad tocsogni kicsit tapadós ragadósnak kell lennie de persze nem sár állagúnak.
2017. máj. 2. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen háziasszonyok, és persze urak! ;) :)
2017. máj. 2. 19:27
 6/10 A kérdező kommentje:
természetesen 3 dl, bocsánat, elfáradtam ma, és elírtam.
2017. máj. 2. 19:27
 7/10 schamuelson válasza:

Lehet, hogy szentségtörés, de én néha tejben futtatom fel az élesztőt a pizzatésztához. Igaz, én eleve a vastag tésztát kedvelem. A tej mennyiségét persze levonom az össz folyadék mennyiségből. Azt hiszem, olajat sem ír az én receptem, legfeljebb a tepsit kenem meg valami margarinnal, vagy olajjal. A vizet sem mérem ki milliliterre, mert a liszt minőségétől is függ, mennyi folyadékot kíván. Amúgy az 500g liszt és 3 dl víz jó aránynak tűnik.

(szintén egy sütő-főzögető férfi)


U.i.: Hm, milyen sütőd van? Ha szimpla légkeveréses, az bizony szárítja dolgokat! Esetleg túl alacsony a hőfok, és túl hosszú a sütési idő. Inkább itt lehetnek a gondok!

2017. máj. 2. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Noblesse Oblige ***** válasza:

Én sosem méregetem ki igazán a hozzávalókat, "érzésre" dagasztom a tésztát.

Én az olaj és a víz mennyiségét növelném ezekkel játszanék.

2017. máj. 3. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, gondoltuk, hogy a 3 evőkanálnyi vízzel nem áll össze a tészta :-) Ehhez legalább 250-300 ml folyadék kell.

Ha túl ropogósnak találod, akkor a 4 evőkanál olaj helyett ugyanannyi vajat használj a tésztához.

2017. máj. 3. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

én ez alapján készítem, eddig még mindig sikerült, szerintem elég könnyű és finom recept:


[link]

2017. máj. 4. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!