Miért nem kel meg rendesen a pizzatésztám?
Több féle recepttel csináltam eddig, mindig az volt,hogyha 2 óráig ott hagytam,akkor megnőtt olyan 2-3x akkorára,viszont amikor kiszedtem "kijött" belőle a levegő és gyakorlatilag ugyanakkora lett,mint amekkoraként bekerült.
Próbáltam finomliszttel, kenyérliszttel, külön pizzaliszttel is, ugyanaz.
"viszont amikor kiszedtem "kijött" belőle a levegő és gyakorlatilag ugyanakkora lett,mint amekkoraként bekerült."
Honnan szedted ki?
Azt hittem valami dagasztógépből szeded ki, ami kelesztés közben még fűt is enyhén. A megfázik a tésztád lett volna kézenfekvő megoldás, de így nem jön szóba.
A dagasztás után nem kellene egy óra hosszánál tovább keleszteni. De meleg helyen. Ha villanytűzhelyed van, akkor a tűzhelyet állítsd 40 fokra, és ott keleszd egy órát. Majd megformázva a pizzát és feltéve a feltéteket, újra keleszd minimum egy fél órát 40 fokos helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!