Filézéshez van valami nagyobb technika, hogy rendesen szálkátlanítsam?
Üdv
rendszeresen havi 6-7x járok horgászni,és mivel imádom a halat ,főként a csukát,süllőt elkészíteni is szoktam,de eddig általában : 2 szeletre vágás ,tisztogatás és ennyiből állt.
De most rendesen filézném,mert unalmas a szálkákat kerülgetni.
Hogyan kell ,vagy hogyan lehet rendesen szálkátlanítani?
A csipeszes módszeren kívül valami van?mert sajnos nincs 1 db halra 15-20 percem,vagyis mással is eltölteném.
alapvetően erősen szálkás halat nem lehet kifilézni.
Lehet okoskodni, meg megmondó embert játszani, meg városi legendákat mesélni, de nincs ilyen.
Nem 15 perc alatt, egy óra alatt se.
Sűrűn be lehet irdalni, azzal kicsikre összevágod a kisebb szálkákat, talán még ez egy elfogadható hatékonyságú módszer, de ez nem filézés.
Kevésbé szálkás hallal könnyebb, említetted a süllőt, azt egész jól le lehet fejteni a gerinc-borda csontokról, a pisztráng is elég jól kezelhető.
Egyébként ezeket a halakat úgy is szokták filézni, hogy egyben megsütik, bő zsiradékban, aztán filézik, mert a megsült hús könnyel lejön a csontról.
A gerince mentén hosszában ketté vágod, és a nagyobb szálkákat (egy kiskés segítségével megfogva) kihúzgálhatod.
Az előző hozzászólónak igaza van, az apró szálkákat nem fogod tudni kiszedni, mint pl. a potykában amik vannak u.n. ypszilon-szálkák, és hasonlókat, csak a nagyobb, erősebb szálkákat. Tehát evés közben így is, úgy is kerülgetni kell! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!