Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A bolti csirkét miért nem...

A bolti csirkét miért nem véreztetik rendesen ki?

Figyelt kérdés

Csomószor előfordult, hogy kiolvasztás után tiszta vér volt a csomagolás, ami undorító szerintem. Otthon falun mamám mindig azt csinálta, hogy csirke lábánál fogva felköt a fár, majd jó éles késsel átvágja a torkát, és addig lóg, amég csöpög a vér belőle. Utána egy napra ment sóba, hogy a maradék vért is felszívja.


Az ő idejében nem volt rendes fagyasztó, az ilyen hós tovább elállt, és emlékszem, sokkal izletesebb is volt. Egy hídon ezt hogy csinálják?



2015. szept. 1. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy ízletesebb volt, most is finomabb, amelyik az élete során kiskertben kapirgált!

Egyébként futószalagon, valóban felakasztva, de a szalag előre meghatározott "időnorma" alatt ér el a feldolgozás utolsó fázisáig, és hogy szegény csirkéből annyi idő alatt érkezik-e kifolyni az összes vér, vagy nem...

tudod, ott már teljesítményre megy!!!

2015. szept. 2. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
tényleg undorító. de be kell áztatni hideg vízbe,kimosni stb
2015. szept. 2. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Amit leírtál az kóser vagy halal vágás! Attól függ zsidó vagy muszlim oldalról nézzük...


És nem hülyék, oka van neki, hogy így csinálják.


Szóval kóser henteshez menjél :)

2015. szept. 2. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!