A bolti csirkét miért nem véreztetik rendesen ki?
Csomószor előfordult, hogy kiolvasztás után tiszta vér volt a csomagolás, ami undorító szerintem. Otthon falun mamám mindig azt csinálta, hogy csirke lábánál fogva felköt a fár, majd jó éles késsel átvágja a torkát, és addig lóg, amég csöpög a vér belőle. Utána egy napra ment sóba, hogy a maradék vért is felszívja.
Az ő idejében nem volt rendes fagyasztó, az ilyen hós tovább elállt, és emlékszem, sokkal izletesebb is volt. Egy hídon ezt hogy csinálják?
Persze, hogy ízletesebb volt, most is finomabb, amelyik az élete során kiskertben kapirgált!
Egyébként futószalagon, valóban felakasztva, de a szalag előre meghatározott "időnorma" alatt ér el a feldolgozás utolsó fázisáig, és hogy szegény csirkéből annyi idő alatt érkezik-e kifolyni az összes vér, vagy nem...
tudod, ott már teljesítményre megy!!!
Amit leírtál az kóser vagy halal vágás! Attól függ zsidó vagy muszlim oldalról nézzük...
És nem hülyék, oka van neki, hogy így csinálják.
Szóval kóser henteshez menjél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!