Kacsacombot szeretnék serpenyőben sütni, gáztűzhelyen és nem sütőben. Hogy csináljam, hogy átsüljön rendesen, ne legyen nagyon rágós?
A kacsacombokat bepácolom: bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring- és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap egy serpenyőben, fedő alatt elkezdem sütni. Időnként megfordítom, meglocsolom a szafttal.
Minimum egy óra kell neki. Ez, amit konfitálásnak neveztek, igen távol van attól, a konfitáláskor annyi zsírban sütjük, épp csak gyöngyözve, alacsony hőfokon a húst, ami bőven ellepi, nem kell se forgatni, se locsolgatni. Ehhez viszont minimum 2 óra kell, ha úgy csinálják, ahogy kel.😀
Serpenyőben bőrrel lefelé, nagy lángon süsd először, ha már színt kapott a bőr, kisült a zsír alóla (vagdald be éles késsel ehhez), akkor fordítsd meg. Önts alá vizet vagy barnasört, és kb. 40-50 percig párold fedő alatt, takarékon, utána fedő nélkül süsd zsírjára, közben forgasd. A kacsát bőven elég sóval, kevés majorannával és 2-3 gerezd mellédobott fokhagymával fűszerezni.
Az lenne a legjobb, ha lenne kacsa,-vagy libazsírod és abban sütnéd. Ahogy más is írta, a bőrét óvatosan vágd be, de úgy, hogy a húsba ne vágj bele (pár helyen átlósan ). A csont mellet is csinálj legalább két beszúrást éles késsel.Sózd be alaposan.
A bőrével lefelé kezdd sütni, majd, ha már pirul, fordítsd meg. Mindig kevés vizet adj hozzá és fedő alatt párold puhára. Kb másfél-két óra alatt megpuhul. Utána süsd zsírjára.
Fokhagyma mehet bele ízlés szerint. Mifelénk nem bonyolítják túl a kacsa fűszerezését, mert úgy is van egy sajátos íze, amiért szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!