Van olyan könyv, ami megtanít rendesen főzni?
Pelle Józsefné: Főzőiskola.
Minden benne van részletesen, onnan kezdve, hogy mire van szükség a konyhában, mit mennyi ideig kell főzni, hogy készül a rántás, stb. Magyaros, hagyományos ételek vannak benne, főzeléktől a pörköltekig minden.
Vannak hát,googlén is sok ilyen van,nem csak egy. Keress és ami szimpi töltsd le.
Pontos nevet nem tudok,de én úgy szoktam főzni,hogy belepötyögöm,mit akarok és kiadja a receptét és megcsinálom amit ír.
Horváth Ilona: Szakácskönyv. Szerintem alapdarab minden konyhában, én akkor kaptam a nagyimtól, mikor 3 éve különköltöztem a vőlegényemmel.
Teljesen egyértelmű dolgok is érthetően le vannak írva, a receptek pedig az "átlag" magyar ízléshez illeszkednek, legalábbis én így érzem.
Horváth Ilonának még egy pont. Igaz magyar átlagízlésre van szabva, de valóban az alapoktól kezdve a világon minden megtanulható belőle. Az utógondozók folyamatosan frissítik, így nem lehet mondani, hogy nem halad a korral.
Persze lesznek majd extravagáns ízlésűek, akik majd megint lefikázzák...ha valóban meg akarsz tanulni főzni, és jókat enni vedd meg. Később lehet a sztárszakácsok kacifántos műhelyeibe is belesni,de az legfeljebb egy kis világlátásnak tekinthető.
Én mindkettőt szerettem forgatni!
Pelle Józsefnét és Horváth Ilonát egyformán.
Akár melyiket is tudod először megszerezni, kezdd azzal, majd utána találsz mást is...
Speciel a gulyásba nem kell rántás :), úgy, hogy tényleg hallgass a jó tanácsot adókra, és vegyél egy sima alapszakácskönyvet, ami otthoni használatra kiváló tud lenni.
Szakácstankönyvet csak akkor vegyél, ha ezt a szakmát szeretnéd kitanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!