SEGITSÉG! Hogyan süssem meg a tintahalat, amit elvileg kb 3 percig kell sütni-pirítani, ha amikor beleteszem a serpenyőbe rengeteg levet enged?
Eddigi kísérletem eredménye: letisztított tintahalat papírtorlővel szárazra törlöm,felkarikázom,és forró 195° fokhagymás olajba belerakom,és ahogy elkezd benne mozogni,fehéredni 1perc alatt kienged vagy 100ml vizet magából.. így nem tud pirulni. 5 perc mire elfővi a vízét,és addigra már gumis lesz. Viszont kivettem egy szeletet 3 perc után még a leveses résznél megkóstolni és az még nyers volt.
Tuti tipp? :)
Az olaj lehül a tintahaltól és ezért enged levet.
Vagy kevesebbet tegyél egyszerre az olajba (egy nagy serpenyöbe 1-2 db-ot), vagy sok (de tényleg sok) olajat forrósíts fel, hogy úszni tudjanak benne a húsdarabok - mindkét esetben az a lényeg, hogy az olaj hömérséklete ne csökkenjen, így a külseje kapásból megsül és nem engedi ki a levét. Ha így készíted, sokkal kevesebb olajat szív magába, mintha úgy próbálod, ahogy eddig - ugyanis ha van rajta egy sült réteg, akkor nem tud az olaj beleszívódni.
Az elsö vagyok: feltételezem, hoyg fagyasztott tintahalat akartál sütni - és az sokkal problémásabb, mert ha nincs teljesen kiolvadva, akkor erösebben hüti le az olajat, ha meg kiolvasztod, akkor a benne lévö víz kifolyik és nem lesz puha utána.
A videókban egész frisset sütnek és az müködhet kevés olajjal is, ha a serpenyö nagyon forró és vastag falú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!