Csirkemellet hogy birok serpenyőbe sütni?
Legalább sót tegyél rá, mert sótlanul nagyon nem jó. Szerintem nézz meg 1-2 főzős oldalt. Ott minden le van írva.
pl: [link]
Sós fokhagymás tejbe áztasd be sütés előtt 2-3 órával, úgy finom lesz és nem akad a torkodon.
Ha csontos akkor le is kell filézni, e ha ezt leírom hogyan kell, nem biztos hogy megérted.
De próbáljuk meg :)
1 : A bőrös csirkemellet a hegyesebbik csúcsától a bőrt felhajtva és hátrafelé rántva határozott mozdulattal megnyúzod.
2: Az Y csont ami a bumszlibb végén van (vagy másnéven villacsont) tetszőleges jobb vagy bal oldali elágazásánál kezdve, a csikremell hegyesebbik vége felé a csont mentén ejtesz egy hosszirányú kb 2 centi mély vágást a kést függőlegesen tarva a mellyre, tehtát a hegyével.
3. A villacsont száránál ahol az előző vágást elkezdted, ejtesz egy vágást a kést az asztallappal vízszinetsen tartva lefelé.
4. Az előző vágások által keletkezett húst felhajtod a csontról, és egészen a porcig, előfejted, kb 2-3 centire.
5. Amikor már annyi van hogy meg tudod fogni két ujjal a húst, akkor egy határozott mozdulattal letéped a csontról.
Ugyanígy járj el a másik oldalon is.
Egyre vigyázz:
A kés élének az útjába semmid ne kerüljön :)
Kéz és lábtörést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!