Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit javasoltok hogy süssem a...

Mit javasoltok hogy süssem a csirkemellet a gyroshoz, hogy ne legyen száraz?

Figyelt kérdés
Hallottam arról,hogy ha egy pohár vizet öntünk bele vagy fél pohár akkor azzal nem lesz száraz.

2014. okt. 1. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Először nagy lángon süsd, aztán amikor kérget kapott, vedd le kicsire.

Ha sok időd van, tejbe is áztathatod, ez felpuhítja a húst.

2014. okt. 1. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, egy cseppnyi víz jótékony lehet a kiszáradás ellen.

a hús mennyiségtől függ, azért egy pohár túlzás lenne.Kb fél kiló csmellhez kb fél deci víz elég, hogy ne száradjon ki.De a sütési mód is befolyásolja a hús végső állagát.

először hirtelen kell megkapatni mindkét oldalát, (2-3 perc oldalanként ), majd pici vízzel fedő alatt puhára sütni.

2014. okt. 1. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Ha elötte bepácolom olyan 1 órára (olaj,főszerkeverék) és utána sütöm nagy lángon kicsit utána kis lángon és beleöntöm a vizet az úgy jó? nem fogja elvenni az ízét?
2014. okt. 1. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha lesütötted akkor már ne tegyél rá vízet. Piritds át fed le és valamennyi vízet fog kiengedni magából a hús az elég ahoz ,hogy szafftos legyen.
2014. okt. 1. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
csak az elején gondoltam a nagy láng után :) és nem sokat :)
2014. okt. 1. 12:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Jól gondoltad, ha pácolva van a hús, valóban a gyors pirítás után -fedő alatt- fog némi szaftot adni, tehát óvatosan a vízzel.Sikerülni fog, szaftos lesz a húsod :)
2014. okt. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen tejben aztattam, ugy is puha volt, de par hónapja kipróbáltam joghurttal es valami eszméletlen finom omlós, egyaltalan nem száraz. Egy éjszakát szoktam benne hagyni sima joghurtban. Fokhagymát teszek csak bele, pici sot es borsot. Sütés elott lehuzom rola a joghurt nagyját, sozom, bor sozom es mar mehet is sulni.m
2014. okt. 1. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok :) Nagyon remélem,hogy ügyes leszek :) Mondjuk már csináltam és finom is volt. Csak azért nem sűrűn főzök és mindig van bennem egyfajta félsz :)
2014. okt. 1. 12:58
 9/9 bumbi02 ***** válasza:
100%

Tévhit hogy a tej puhítja a húst. :)


A legjobban úgy érhetsz el puha húst, hogy forró serpenyőben mindkét oldalát a csirkemellnek 3-4 percig sütöd, míg aranybarna nem lesz, majd 160 fokos sütőbe tolod 15 percre, míg át nem sül. A serpenyőben való sütéstől kialakul egy réteg (Maillard reakció, kiváló fehérjék, cukor stb) ami meggátolja hogy a húsból a nedvek kiszivárogjanak sütés alatt.

2014. okt. 1. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!