Ha valami tepsis csirkemellet szeretnék sütni, és csirkemell filét veszek akkor azt még szeletelnem kell ugye?
És szerintetek érdemes serpenyőben elősütni?
(Mondjuk egy sajtos ananászos csirkemellként készítve)
Elég eltérőek a receptek, van aki elősüti serpenyőben, van aki nem
Te is ketté tudod vágni, ha vastagabb a mellfilé. Tenyereddel leszorítod és egy éles késsel óvatosan kettévágod, vagy két tányér közé rakod és úgy, bár nekem tenyérrel sikerül csak.
A hentes nem hiszem, hogy ezzel foglalkozna.
Tényleg könnyű otthon is felszelni,. de egyik húspultos sem zárkózna el, ha megkéred szeletje fel.
ha igazi omlós húst szeretnél, én azt tanácsolom, hogy a besózott szeleteket mártsd lisztbe, és forró zsiradékban (nem sokban ) süsd mindkét felét 2-2 percig.
ha mind megvan, tedd át egy zsiradékkal vékonyan kikent jénaiba /tepsibe. a megmaradt zsíros-lisztes alapot kb egy deci vízzel forrald be, és öntsd a pecsenyelevet a húsokra.
Szorosan lefóliázva süsd kb 20 percig, majd kitakarva 1-2 percig piríts rá.
Finom omlós hús a végeredmény bármilyen körettel vagy szósszal tálalható.
5. voltam, most olvastam az első kommentedet. Nekünk ez az egyik kedvencünk. :-)
Én serpenyőben elősütöm hirtelen mindkét oldalát, tehát kérgesítem. Utána lepakolom szorosan a tepsibe, és jól megrakom ananász darabokkal, majd vastagon megszórom reszelt sajttal. Innentől, hogy elő van sütve, nem igényel nagy sütést, az a lényeg, hogy a sajt rásüljön a tetejére, addigra a hús is épp jó lesz és omlós. Addig süsd, míg azt látod, hogy a sajt már itt-ott foltokban barnul. Ja és a legfontosabbat kihagytam: Hogy ne legyen száraz, én besamel mártást is szoktam készíteni, és a már lerakott hússzeleteket azzal megkenem, erre megy az ananász és a sajt. Azért is jó, mert azon kívül, hogy nem száraz, nem potyognak le az ananász darabok, a besamelbe nyomkodod bele, majd erre reszeled a sajtot, és egy masszív, szeletelhető végeredményt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!