Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha valami tepsis csirkemellet...

Ha valami tepsis csirkemellet szeretnék sütni, és csirkemell filét veszek akkor azt még szeletelnem kell ugye?

Figyelt kérdés
vagy a boltban felszeletelik ha kérem?
2014. nov. 17. 10:34
 1/8 A kérdező kommentje:

És szerintetek érdemes serpenyőben elősütni?

(Mondjuk egy sajtos ananászos csirkemellként készítve)


Elég eltérőek a receptek, van aki elősüti serpenyőben, van aki nem

2014. nov. 17. 10:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Te is ketté tudod vágni, ha vastagabb a mellfilé. Tenyereddel leszorítod és egy éles késsel óvatosan kettévágod, vagy két tányér közé rakod és úgy, bár nekem tenyérrel sikerül csak.


A hentes nem hiszem, hogy ezzel foglalkozna.

2014. nov. 17. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A hentes felszeleti neked, ha kéred. Azért is van ott...
2014. nov. 17. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előcsomagoltak közt néha van szeletelt, pl a Lidlben. De nem muszáj kettévágni, egyben is megsül. Én az étel típusától függően dönteném el hogy elősütöm-e, valószínűleg nem.
2014. nov. 17. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
A csirkemell filét alapból vastagnak tartom, megszoktam felezni hosszában egy jó éles késsel. Ráteszem a tenyerem, és az éles, vékony pengéjű késsel óvatosan elvágom, így lesz két vékony szeltem, amit már klopfolni sem kell. Kicsit húzogatni kell a kést, mintha fűrészelnél, közben figyelni oldalról, hogy jó irányba halad-e a felezés. Arra kell törekedni, hogy a két fél nagyjából egyforma vastagságú legyen.
2014. nov. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg könnyű otthon is felszelni,. de egyik húspultos sem zárkózna el, ha megkéred szeletje fel.

ha igazi omlós húst szeretnél, én azt tanácsolom, hogy a besózott szeleteket mártsd lisztbe, és forró zsiradékban (nem sokban ) süsd mindkét felét 2-2 percig.

ha mind megvan, tedd át egy zsiradékkal vékonyan kikent jénaiba /tepsibe. a megmaradt zsíros-lisztes alapot kb egy deci vízzel forrald be, és öntsd a pecsenyelevet a húsokra.

Szorosan lefóliázva süsd kb 20 percig, majd kitakarva 1-2 percig piríts rá.

Finom omlós hús a végeredmény bármilyen körettel vagy szósszal tálalható.

2014. nov. 17. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

5. voltam, most olvastam az első kommentedet. Nekünk ez az egyik kedvencünk. :-)

Én serpenyőben elősütöm hirtelen mindkét oldalát, tehát kérgesítem. Utána lepakolom szorosan a tepsibe, és jól megrakom ananász darabokkal, majd vastagon megszórom reszelt sajttal. Innentől, hogy elő van sütve, nem igényel nagy sütést, az a lényeg, hogy a sajt rásüljön a tetejére, addigra a hús is épp jó lesz és omlós. Addig süsd, míg azt látod, hogy a sajt már itt-ott foltokban barnul. Ja és a legfontosabbat kihagytam: Hogy ne legyen száraz, én besamel mártást is szoktam készíteni, és a már lerakott hússzeleteket azzal megkenem, erre megy az ananász és a sajt. Azért is jó, mert azon kívül, hogy nem száraz, nem potyognak le az ananász darabok, a besamelbe nyomkodod bele, majd erre reszeled a sajtot, és egy masszív, szeletelhető végeredményt kapsz.

2014. nov. 17. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2014. nov. 17. 12:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!