Ti hogyan készítitek a vadast?!
Szeretettel várom receptjeitejet! Koszonom elore is a normális, értelmes valaszokat!
/És igen, már legalább tízszer beírtam a Google-ba, kedves PussyEater,úgyhogy felesleges ide is beírnod, hogy nézzem meg ott, meg a tobbi gyulolkodo szovegedtol is kímélj meg, lrégy szíves,koszi!/
Sertéshúsból nem szoktam csinálni, az már végképp nem vadas szerintem.
Ahogy én csinálom:
Szeletelhető marhahúsból főzök egy túlzöldségezett levest;
kevés zsíron megkaramellizálok 2 evőkanál cukrot;
teszek hozzá mustárt tejfölt és a levesből a zöldséget hozzápasszírozom;
felengedem annyi húslevessel, hogy mártás sűrűségű legyen;
beleteszem a marhahúst felszeletelve;
spagettivel, vagy ha nagyon van kedvem "molyolni", zsemlegombóccal esszük;
/nem baj, ha áll egy napot, jobban összeérnek az ízek/
Teljesen más íze van, mint a setéshúsnak, van egy "marhaíze", viszont én szeretem.
A mekis hamburger nem tudom milyen, de burgerkingesnek nincs durva íze.
3 szál sárgarépát ,1 szál petrezselyemgyökeret,1 fej vöröshagymát karikákra vágok és egy liter vízben babérlevéllel ,pár szem borssal és sóval félpuhára főzöm,a végén 2 evőkanál ecetet teszek bele.
Ezt a páclevet nyáron hidegen télen melegen ráöntöm az előkészített marhafelsálra ,hátszínre.
A húst 2-3 napig a hűtőben tartom ,időnként megforgatom.
Elkészítéskor jól megtűzdelem füstölt szalonnával ,megkenem fagyos zsírral és sütőben félig megsütöm.
Ilyenkor adom hozzá pácléből a zöldségeket és kevés páclevet. Lefedve puhára párolom.
A húst kiveszem , melegen tartom,,a zsírjára sütött zödségekre 2 evőkanál lisztet szórok átpirítom,felöntöm a megmaradt páclével ,egy kevés cukorból készült vízzel kiforralt karamellel, ízesítem mustárral,citromlével.
Kiforralom és végül belekeverem a tejfölt.
Zsemlegombóccal szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!