Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek a vadast?!

Ti hogyan készítitek a vadast?!

Figyelt kérdés

Szeretettel várom receptjeitejet! Koszonom elore is a normális, értelmes valaszokat!

/És igen, már legalább tízszer beírtam a Google-ba, kedves PussyEater,úgyhogy felesleges ide is beírnod, hogy nézzem meg ott, meg a tobbi gyulolkodo szovegedtol is kímélj meg, lrégy szíves,koszi!/



2016. aug. 29. 16:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
25%
Én sertés karajból vagy combból csinálom,(ezeket a húsokat szeretjük) felrakok a húsból egy darabot egyben vízbe főni. A vízbe teszek babér levelet, répát, hagymát, zöldséget, egész borsot, sót vegetát. Ezt főzöm kb 1 órát. Utána a húst kiveszem, felszeletelem. Kicsit rápirítok serpenyőben. A lét és a beletett alapanyagokat összeturmixolom, utána megint főzni kezdem és behabarom. A habarásom, tejfölből lisztből, pici mustárból áll. Utána felforralom és beízesítem ha még kell bele valami. Mi nagyon szeretjük így, nagyon jó íze van.
2016. aug. 29. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
Ha most boldog vagy ma már sírtam egy pár órát, de nem tudom miért zavarlak én téged a kérdéseimmel!?! Fogalmad sincs mièrt teszem fel ezeket a kérdéseket, de ha oromed lehed gonoszkodásban, akkor inkább tudod mit?! ,toltsd ki csak rajtam, ne máson, én már úgysem élek túl sokáig, nekem már úgyis mindegy!
2016. aug. 29. 17:01
 3/20 A kérdező kommentje:
Kedves Elso! Nagyon koszonom a receptet! Mi is a combot és a karajt szeretjuk, hasonlít az ízlésunk! :)) Koszonom meg egyszer a gyors valaszodat!
2016. aug. 29. 17:04
 4/20 A kérdező kommentje:
És bocsi mindenkitol, az elso kommentet nem ide szerettem volna írni, csak van egy ember, aki folyton utalatos valadzokat és e-mail-eket kuld nekem, neki szantam.
2016. aug. 29. 17:07
 5/20 A kérdező kommentje:
Errol az oldalról amúgy el lehet távolítani a váladzokat?!
2016. aug. 29. 17:11
 6/20 A kérdező kommentje:
* válaszokat
2016. aug. 29. 17:12
 7/20 ede1219 ***** válasza:
78%

Sertéshúsból nem szoktam csinálni, az már végképp nem vadas szerintem.

Ahogy én csinálom:


Szeletelhető marhahúsból főzök egy túlzöldségezett levest;


kevés zsíron megkaramellizálok 2 evőkanál cukrot;

teszek hozzá mustárt tejfölt és a levesből a zöldséget hozzápasszírozom;

felengedem annyi húslevessel, hogy mártás sűrűségű legyen;

beleteszem a marhahúst felszeletelve;

spagettivel, vagy ha nagyon van kedvem "molyolni", zsemlegombóccal esszük;

/nem baj, ha áll egy napot, jobban összeérnek az ízek/

2016. aug. 29. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 A kérdező kommentje:
Koszi, nagyon jól hangzik:)) Amúgy ha megengedsz egy kérdest: én eddig marhát csak mekis hamburgerben ettem, amiben állítólag színhúsból keszul a húspogácsa. Minden ételben megvan a marhanak az a picit furi mellékíze, vagy csak a mekis hamburgerben olyan "tehénízu"?! Bocsi a buta kerdésért és koszi a valaszt még egyszer!:))
2016. aug. 29. 18:09
 9/20 ede1219 ***** válasza:
100%

Teljesen más íze van, mint a setéshúsnak, van egy "marhaíze", viszont én szeretem.

A mekis hamburger nem tudom milyen, de burgerkingesnek nincs durva íze.

2016. aug. 29. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

3 szál sárgarépát ,1 szál petrezselyemgyökeret,1 fej vöröshagymát karikákra vágok és egy liter vízben babérlevéllel ,pár szem borssal és sóval félpuhára főzöm,a végén 2 evőkanál ecetet teszek bele.

Ezt a páclevet nyáron hidegen télen melegen ráöntöm az előkészített marhafelsálra ,hátszínre.

A húst 2-3 napig a hűtőben tartom ,időnként megforgatom.

Elkészítéskor jól megtűzdelem füstölt szalonnával ,megkenem fagyos zsírral és sütőben félig megsütöm.

Ilyenkor adom hozzá pácléből a zöldségeket és kevés páclevet. Lefedve puhára párolom.

A húst kiveszem , melegen tartom,,a zsírjára sütött zödségekre 2 evőkanál lisztet szórok átpirítom,felöntöm a megmaradt páclével ,egy kevés cukorból készült vízzel kiforralt karamellel, ízesítem mustárral,citromlével.

Kiforralom és végül belekeverem a tejfölt.

Zsemlegombóccal szeretjük.

2016. aug. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!