Hogyan lehet egyszerűen húslevest főzni?
Én úgy, ahogy az 1-es, csak teszek bele 1 cikk kelkáposztát, vagy egy marék kelbimbót.
Nyáron 1 pici paradicsomot egyben és egy fél zöldpaprikát is.
Ebben a témában itt a gyakorin is lehet találni tökéletes válaszokat, mint pl. a következőben az #1. Válaszoló írta
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__9..
„ A húst, vagy még inkább húsos csontot, hideg vízben felteszem a tűzre, kis lángon melegedni. Ha felforr teszek bele egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát egészben. Ilyenkor, ha nagyon habzik, leszedem a habot. Utána borsot, gyömbért, sót (esetleg köménymagot, babérlevelet, szerecsendió-virágot). Kb. egy óra múlva hozzáteszem a zöldségeket (répa, gyökér, zeller, karalábé és/vagy kelkáposzta), ezekkel még kb. 40-50 percet főzöm. Nyáron mehet bele egy kis paradicsom és zöldpaprika is. Természetesen végig fedő nélkül, lassú tűzön, csak gyöngyözve forralom. Külön főtt csík- vagy csigatésztával tálalom. "
Felteszed a húst főni, amikor habzik, lehabozod.
Beleteszed a sàrgarépàt, petrezselyemgyökeret, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, zeller, karalàbé, só, szemesbors.
Ha a zöldségek puhàk, leszűröd.Főzöl ki levestésztàt, és jó étvàgyat.
Nincs hét, hogy ne főznék húslevest, pàrom meg a lànyom meg vannak veszve érte.
De nagyon lassú tűzön főzd, akkor lesz szép tiszta.
Kurkumàval rà szoktam segíteni, hogy legyen színe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!