Egyszerűen és gyorsan elkészítkető recept?
Vajaskenyér.
Hozzávalók:
- vaj
- kenyér
Elkészítés:
1. Fogjuk a kenyeret és megvajazzuk.
Hát van egy, de az már azért bonyolódik.
Vajaskenyér reszelt sajttal.
Hozzávalók:
- vaj
- kenyér
- sajt
Elkészítés:
1. Fogjuk a kenyeret és megvajazzuk. A sajtot a megvajazott kenyérszeletek tetejére reszeljük.
Gyors hacsapuri
Hozzávalók (250 ml csészével mérve)
1 csésze finomliszt
1 csésze tej
1 db tojás
1 teáskanál só
25 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
A sütéshez
2 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A lisztet, tejet, tojást, sót simára keverem.
Beleforgatom a túrót és a reszelt sajtot.
Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítom a zsiradékot, egyszerre beleöntöm a masszát és elegyengetem a tetejét. Nagylángon sütöm egy-két percig, hogy kérget kapjon, majd takarékra állítom a lángot, és lefedve addig sütöm, amíg a teteje már nem folyós. Kb. 10-12 perc.
Két lapát segítségével megfordítom, megint nagy lángra állítom alatta a tűzhelyet és pár perc alatt pirosra sütöm.
Tálalás előtt 10 percig pihentetem.
1-3-as te állat vagy XD, de a reszelt sajtos vajas kenyér - asszem, holnap megvan a reggelim, köszi ;)
Kérdező:
Én ma tejszínes szalonnás-sajtos tésztát készítettem.
- 1 nagy fej vöröshagymát üvegesre pároltam 10 deka apróra vágott szalonnával együtt.
- lehűztam a tűzről, pici lisztet szórtam rá, beleborítottam egy doboz tejfölt (az volt itthon)
- só-bors-majoranna
- mikor már jó forró volt, adtam hozzá 10-15 deka parmezánt
- összeforgattam a kifőtt tésztával, vajazott jénaiba tettem, megszórtam még sajttal és megsütöttem
Tonhalas tészta. Isteni finom, sokszor készítettem már.
Hozzávalók:
kb. 300 g tonhal (konzerves)
paradicsomkonzerv (egész, hámozott)
1. csapott ek. bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
250 g spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztának teszel oda vizet főni, közben tudod készíteni a kaja többi hozzávalóját. A tonhalat lecsöpögteted, kicsit összetöröd villával, és kis olajon megpirítod a fokhagymával együtt, utána sózod, borsozod. A paradicsomot összeaprítod, és levével együtt ráöntöd a tonhalra, majd rászórod a bazalikomot. Kicsit hagyd összefőni az egészet. Közben ha felfőtt a tészta vize, főzd ki a spagettit. Ha kifőtt, csöpögtesd le, és keverd össze a tonhalas, paradicsomos masszával.
Sajttal tálalható, de anélkül is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!