Szeretném meglepni a párom valami krémes süteménnyel. Lehetőleg sütés nélküli recept kellene mert elrontott a sütő és 2 hétig szervizben van. Hozzá teszem hogy fogalmam sincs hogy mi a baja. Bármi ötlet?
Az én párom kedvence a kókuszos tejbegrízkrémes rakottas.
Tepsi aljába lerakok annyi babapiskótát, amennyi fér. Megfőzöm a tejbegrízt (1 l tej, 8 ek griz, cukor ízlés szerint, 100 g kókuszreszelék, 1 ek margarin, és pici vanília aroma (jó ha híg a végeredmény valamennyire) forrón ráöntöm a babapiskótára, mert megszivja magát úgyis. A tetejére csokis pudingot főzök, melegen rásimítom, ha kihűlt be a hűtőbe pár órára. A tetejére szórok kókuszreszeléket.
Kókusz nélkül is finom.
Citromos álom, nagyon finom és könnyű elkészíteni.😊
GESZTENYÉS KRÉMES sütés nélkül
Hozzávalók
az alaphoz
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum
A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
a tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
a díszítéshez
10 dkg tejcsokoládé vagy tortadara
ELKÉSZÍTÉSE
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk.
A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.
A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.
Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokit, vagy csokidarával megszórjuk.
Azonnal fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!