Kérhetnék nagyon egyszerű pizza tészta receptet?
Fél kiló liszt (nem kell grammra pontosan, egy bontatlan csomag fele, nagyjából), egy teáskanál só, 6 evőkanál olaj, 4 dl langyos víz, és egy tasak jó minőségű instant élesztő.
Összegyúrod, ha kicsit ragad, még 1-2 kanál olaj mehet bele, ha nem elég lágy, akkor fél deci víz. Hagyod kelni.
Akkor a legfinomabb, ha vékonyra nyújtod. De ha tepsiben sütöd, és kicsit vastagabb, akkor előbb csak a tésztát süsd 6 percig, aztán tedd rá a szószt és a feltétet, és úgy süsd készre. A tésztát pedig villával szurkáld meg, mikor a tepsibe teszed.
Élesztő nélküli sütőporos pizza
Hozzávalók:
Tésztához:
1 csomag sütőpor
1 kg liszt
Kb. 4 dl víz
0,5 dl olívaolaj
Bazsalikom
Só
Tetejére:
Paradicsom
Kukorica
Sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hagyjuk állni egy órát. Akkor jó, ha már nem tapad a kézhez.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Paradicsompürével vagy pizzaszósszal vagy ketchuppal megkenjünk,paradicsomszeleteket teszünk rá, megszórjuk kukoricával, majd reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben ( 180°C ) kisütjük.
Lusta pizzatészta 10 perc alatt
Kelesztés és ragasztás nélkül
2,5 dl-es bögrével mérve!!!!
Hozzávalók:
– 2 – 2,5 bögre liszt
– 2/3 bögre víz
– 2 evőkanál étolaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 2 teáskanál porélesztő
– tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)
Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.
Az én kelesztés nélküli pizzatésztám:
- 1 kg finomliszt
- 0,5 liter langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 2 kis kanál só
- 2 kis kanál cukor
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. / az élesztőt is/ . Nem kell futtatni!
Apránként adagolva hozzá a vizet, összegyúrjuk. Addig, míg leválik a kezünkről.
Egyből nyújthatjuk, nem kell vele várni.
Finom, vékony tésztás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!