Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a legegyszerűbb pizza tészta?

Mi a legegyszerűbb pizza tészta?

Figyelt kérdés

Leírnátok ti hogy sütítek a pizzát? És kb hány tespi, vagy jön ki adott receptből?

Párom nagyon pizzás, szeretném vacsira meglepni egy hatalmas adag finom pizzával. De neten nem találok olyat ami írja h hány tepsi jön ki belőle, hány fokon süssem, alsó felső sütésen.


2017. jan. 31. 02:25
 1/8 anonim ***** válasza:

En Jamie Oliver olasz kajak konyve alapjan keszitem a pizzatesztat evek ota.

Ez ugyanaz a recept:

[link]

A 00-al liszt helyett jo a sima finomliszt.

Mi a vekonyabb tesztas puzzat szeretjuk

2017. jan. 31. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, veletlenul elkuldtem, szoval mi a vekonyabb tesztas pizzat szeretjuk, ezert en felezni szoktam az adagot.

Abbol 2 nagy tepsi pizzat lehet kesziteni. Nem kor alakura csinalom, hanem a rendes nagy teglalap alaku sutohoz valo tepsibe teszem a tesztat.

Annyi van meg, hogy en nem szoktam szorakozni a hozzavalok kevergeteseve a munkalaponl, az elesztot kicsit felfuttatom, es utana minden egyszerre megy a dagaszto gepbe (vagy kenersuto gepbe -ebben is lehet dagasztani) kb 15 perc. De ha ez nincs, akkor dagaszto talban is tokelet kezzel, csak farasztobb :)

Ja, es neha teszek bele kb 1 evokanalnyi olvia olajat, ettol konnyebben nyujthato, lagyabb lesz a teszta.

Utana meg kb 15 perc pihentetes es lehet nyujtani.

Vekony tesztat 220-230 fokon sutom kb 8-9 percig. Vastagabbnak kicsit tobb kell. Nekem van pizza suto mod a sutomon, de amugy also felso sutes is jo, inkabb kozepre tedd bele, vagy 1-el feljebb..ki kell tapasztalni hol sul at szepen. Ha nagyon fent van megef a feltet, ha nagyon lent, akkor meg a teszta alja...

En a tepsit ki szoktam belelni alufolival, azt vekonyan kiolajozom szilokon kefevel, de tenyleg csak nagyon veknyan, es meghintem buzadaraval, igy mem ragad le, szepen kijon a tepsibol egyben a pizza.

2017. jan. 31. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]


A fenti nagyon jó, nekem viszont általában nincs ennyi időm/türelmem vacakolni. Leírom, hogy megy nálam a pizzasütés, ha gyors vacsi kell, bár valszeg megköveztek érte.:-) Nálam a pizzatészta kb. 30 dkg liszt, só, egy csomag szárazélesztő, és annyi langyos víz, hogy fakanállal, keverőtálban viszonylag könnyű legyen összekeverni, de azért ne folyjon.:-) Valamivel sűrűbb, mint a nokedlitészta. Tojás nincs benne. A végén teszek bele fél deci olívaolajat, ha van friss bazsalikom otthon, néha azt is keverek bele összevágva. Nem kell fullosra kidagasztani.:-) Ez egy nagy sütőlapra elég, vékonyra széthúzogatom rajta. A szószt is én keverem, van egy csomó házi paradicsompürém, az egészet lekenem, csak nagyon vékony csíkot hagyok a szélén. Megpakolom kolbásszal/gépsonkával (utolsó pár szelet, kolbászvég felhasználására szuper), esetleg hagyma, kukorica, konzervbab, karikákra vágott erőspaprika, paradicsom stb., reszelt sajt vastagon megy rá. Légkeveréssel sütöm 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt megvan. Ha nagyon pirulna a teteje (nem jellemző), akkor le lehet takarni sütőpapírral.

2017. jan. 31. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Pizza a'la Petra. (ezen a néven jutott el hozzám, sokszor készítettem már, nekem bevált. A tészta 2 kb 32 cm-es kerek formába, vagy két közepes tepsire elég.

Hizzávalól:

40 dkg liszt, 1 teáskanál só,

1 deci meleg tejbe 2 lapos evőkanál cukor, 3 dkg élesztő vagy egy zacskó porélesztő. ezt felfuttatjuk, hozzáadjuk a szitált liszthez plusz 3 evőkanál olajat és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze,hogy ól nyújtható, rugalmas tészta legyen, ami az edény falától elválik.

legalább fél órát kelesztjük, vagyis addig míg kb duplájára nem nő.

a tepsit olajjal kikenjük (én sütőpapírt teszek alá ) és a kinyújtott tésztát belenyomkodjuk.

Paradicsomszósz , ízesítve bazsalikommal, oregánóval- kerül rá, majd tetszés szerinti feltét, lehet sonka, kolbász, tarja, szalámi, bacon, gomba, kukorica... stb.

Tetejére jó sok reszelt sajt.

Előmelegített forró sütőben (nekem gáz ) kb 20 percig sütjük, de addig nem szabad kinyitni a sütőajtót.

Csináltam már úgy is, hogy az egyik tepsit fokhagymás tejfölösen, sült apróra vágott csirkehússal,reszeltsajttal. Ez is nagyon finom.

2017. jan. 31. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én mindig ez alapján sütöm, ez a nagy kedvenc. Nem az a papírvékony pizza, nem is a langalló típusú vastag, normál.

50 dkg liszt

1 tasak szárított élesztő

3 dl tej

3 ek olíva olaj

1 tk cukor


Tejben felfuttatod az élesztőt a cukorral. Tejet kicsit langyítsd meg. Közben a lisztbe mehet a só és az olaj. Ha felfutott az élesztő mehet a lisztbe. Jól kidagasszuk, géppel is csinálhatod. Aztán duplájára kelesztés. Ebből 2 db normál méretű kerek pizza jön ki. Rápakolod a feltétet ( szélèbe is hajthatsz sajtot!), én még így is szoktam pihentetni egy kicsit, aztán mehet a sütőbe. Kb 200 fokon 20 perc kell neki ( de azért figyelgetni kell) alsó felső sütés.

Jó pizzázást ;)

2017. jan. 31. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Hozzávalók

Ebből a mennyiségből 2db 32cm es vastag tésztáju pizza lesz.

40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.

Alsó felső sütés. 170C

2017. jan. 31. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
A pizza kenyértészta, ami durumlisztből készül. Hajszálvékonyra van nyújtva, és eredetileg legalább 36 órán át kel. Vékonyra húzva (és nem nyújtva), 90-160 mp-et tölt a kemencében, legalább 240 fokon.
2017. jan. 31. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a következő módon készíten a pizzát:


55 dkg liszt ( de lehet 40 dkg finomliszt + 15 dkg rétesliszt)

300 ml víz

2 dkg élesztő

3 ek olívaolaj

1 teáskanál cukor

2 mokkáskanál só


Az összetevőket 20 percig kell dagasztani. Kemény, rugalmas tészta lesz. (Általában a kenyérsütő géppel dagasztatom ki - 8-as program) Meleg helyen háromszorosára kell keleszteni. Aki a vékony tésztájú pizzát szereti, annak két nagy gáztepsi beborításához elég. Fél cm vastagságúra (ceruzánál vékonyabb!) kell ekkor nyújtani. A pizzakrémmel való lekenés és a feltétekkel való megrakás után 40 fokon még keleszteni lehet 20 percet és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt kész.


(Olívaolajjal ropogósabb. Ha puhábban szereted olaj helyett 5 dkg olvasztott vajat, vagy margarint tégy bele. Az élesztőn kívül az összes alapanyag langyos legyen az összedolgozáskor. Ne akkor vedd elő a hideg spájzból.)

2017. jan. 31. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!