Tökéletes pizza recept?
Otthon sohasem fogsz jó pizzát csinálni, és nem a recept miatt (merthogy az liszt, víz, só, élesztő és kész), hanem a kemence hiánya miatt.
Sütőben nem lehet úgy megsütni a pizzát, ahogy azt kellene.
Sütés előtt tegyél egy edényben vizet a sutobe: a gőz jót tesz a kelt tesztanak. Vagy ruházza be egy pizzadome-ba. [link]
Vegyél koktél vagy cseresznye paradicsomot és abból készítsd a szoszt: ezek eleve édesebbek.
Sajtóból mozzarella, jó minőségűt keress, ne nevenincset.
Ahogy mondták előttem, a hőfokban van a titka. ettől függetlenül lehet élvezhetőt csinálni, ha a másik nagyon fontos tényező adott, ez pedig a liszt. Sima bl55-ös és társai segítségével sosem leszaz igazni,ehhez 00-s kell. Nekem sincs kemencém, de pizzát rendszeresen sütök. A pizza napoletana elnevezésű olasz pizzaliszt megfizethető és klasszisokkal finomabb pizza készíthető belőle, mint a sima testvéréből.
Ez egy elég jól használható szösszenet az otthoni készítésről, ha gondolod olvasd át, érdemes.:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Milyen mozzarellát érdemes venni? Tettem már rá olyat ami az üzletekben kapható, spar és társai, de full száraz lett mire megsült a pizza.
Most írtuk le, hogy ez nem a mozzarella hibája...
Hagyományos sütőben mire megsül a tészta kiszárad a feltét akármit is teszel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!