Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökéletes pizza recept?

Tökéletes pizza recept?

Figyelt kérdés
Belefáradtam, hogy ehetetlenebbnél ehetetlenebb pizzákat csinálnak a környéken. Úgy gondoltam kitapasztalom, hogyan is kell egy igazán f@@sza pizzát elkészíteni. Sokszor csináltam már itthon, jó is volt, de nem az igazi. A recepteknek a neten egyszerűen már nem hiszek. Megcsinálom egy az egyben ugyanúgy a tésztát, és ugyan ehető lesz, de ropog, a végei már kemények. A szószokat pontosan ugyanúgy csinálom, néha teszek bele mézet, cukrot, mert az édesebb pizzaszószt szeretem, de olyan snassz lesz az egész. Ugyanez a sajttal is, fogalmam sincs melyik lesz jó ízes melegen. Ötletek?

2016. dec. 30. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Otthon sohasem fogsz jó pizzát csinálni, és nem a recept miatt (merthogy az liszt, víz, só, élesztő és kész), hanem a kemence hiánya miatt.

Sütőben nem lehet úgy megsütni a pizzát, ahogy azt kellene.

2016. dec. 31. 04:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, kell hozzá a kemence.
2016. dec. 31. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Sütés előtt tegyél egy edényben vizet a sutobe: a gőz jót tesz a kelt tesztanak. Vagy ruházza be egy pizzadome-ba. [link]

Vegyél koktél vagy cseresznye paradicsomot és abból készítsd a szoszt: ezek eleve édesebbek.

Sajtóból mozzarella, jó minőségűt keress, ne nevenincset.

2016. dec. 31. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ez alapján csináltam: [link]


Finom, de nem olyan jó, mint a pizzériákban.

2016. dec. 31. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahogy mondták előttem, a hőfokban van a titka. ettől függetlenül lehet élvezhetőt csinálni, ha a másik nagyon fontos tényező adott, ez pedig a liszt. Sima bl55-ös és társai segítségével sosem leszaz igazni,ehhez 00-s kell. Nekem sincs kemencém, de pizzát rendszeresen sütök. A pizza napoletana elnevezésű olasz pizzaliszt megfizethető és klasszisokkal finomabb pizza készíthető belőle, mint a sima testvéréből.

Ez egy elég jól használható szösszenet az otthoni készítésről, ha gondolod olvasd át, érdemes.:

[link]

2016. dec. 31. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Milyen mozzarellát érdemes venni? Tettem már rá olyat ami az üzletekben kapható, spar és társai, de full száraz lett mire megsült a pizza.

2016. dec. 31. 12:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja és melyik élesztőből jobb? A kockásból vagy a zacskós szárítottból?
2016. dec. 31. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Most írtuk le, hogy ez nem a mozzarella hibája...

Hagyományos sütőben mire megsül a tészta kiszárad a feltét akármit is teszel rá.

2016. dec. 31. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!