Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sokszor találok a receptekben...

Sokszor találok a receptekben azzal, hogy "futtasd fel" mint jelenet ez? Ilyenkor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
noob vagyok a konyhában :

2017. jan. 24. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Az ilyesmit általában "nyeles edényben" kell rátenni a lángra, mert amikor elkezd forrni, rengeteg kis apró buborékban percek alatt emelkedik = felfut az edény széléig. Ha le nem kapod a lángról, egy pillanat alatt nem csak felfut, hanem ki is fut. Ezért kell nyeles edényben, lábasban indítani, annak könnyű megfogni a nyelét.

És amikor a buborékok visszamentek, annyiszor futtatod fel, ahányszor a recept írja.

2017. jan. 24. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
2017. jan. 24. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

No igen! Az élesztő felfuttatása az más.

Én a lefőzött kávé, stb. felfuttatásáról írtam.

2017. jan. 24. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Mivel a kérdés a pizza tésztára vonatkozik, az élesztő felfuttatásáról van szó. Ez a művelet abból áll, hogy a tejbe langyosítás közben feloldod a cukrot, egy kiskanál lisztet szórsz bele, belemorzsolva az élesztőt jól elkevered. Ha olyan 35-40 fok körüli az elegy, akkor az élesztő intenzív széndioxid fejlesztésbe kezd, a massza buborékolni kezd és emelkedik a szintje a pohárban. Ez a felfuttatás.
2017. jan. 25. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 25. 14:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!