Sokszor találok a receptekben azzal, hogy "futtasd fel" mint jelenet ez? Ilyenkor mit kell csinálni?
Figyelt kérdés
noob vagyok a konyhában :2017. jan. 24. 13:48
1/5 anonim válasza:
Az ilyesmit általában "nyeles edényben" kell rátenni a lángra, mert amikor elkezd forrni, rengeteg kis apró buborékban percek alatt emelkedik = felfut az edény széléig. Ha le nem kapod a lángról, egy pillanat alatt nem csak felfut, hanem ki is fut. Ezért kell nyeles edényben, lábasban indítani, annak könnyű megfogni a nyelét.
És amikor a buborékok visszamentek, annyiszor futtatod fel, ahányszor a recept írja.
3/5 anonim válasza:
No igen! Az élesztő felfuttatása az más.
Én a lefőzött kávé, stb. felfuttatásáról írtam.
4/5 anonim válasza:
Mivel a kérdés a pizza tésztára vonatkozik, az élesztő felfuttatásáról van szó. Ez a művelet abból áll, hogy a tejbe langyosítás közben feloldod a cukrot, egy kiskanál lisztet szórsz bele, belemorzsolva az élesztőt jól elkevered. Ha olyan 35-40 fok körüli az elegy, akkor az élesztő intenzív széndioxid fejlesztésbe kezd, a massza buborékolni kezd és emelkedik a szintje a pohárban. Ez a felfuttatás.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 25. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!