Olcsó ás egyszerűen elkészithető leves ötleteket keresek, amit még a gyerekek is megesznek?
Banános szederleves
Ez a leves eredetetileg szederből készül, de nagyon finom málna,vagy eper felhasználásával is
Még főzni sem kell, az én unokáim oda vannak érte.
Hozzávalók 4 személyre
2 db banán
30 dkg szeder /vagy más gyümölcs/
1 cs vaniliás cukor
5 dl tej
2 dl tejszin
Izlés szerint porcukor
Elkészítése
A gyümölcsöt a tej felével leturmixolom és átpaszirozom. (Ez csak a szedernél és a málnánál fontos, mert nagyon kellemetlen a mag benne.)
A banánt és az átpaszírozott gyümölcsöt, a többi hozzávalóval együtt leturmixolom és néhány órára hűtőbe teszem.
Ez egy nagyon finom, egyszerűen ,
főzés nélkül elkészíthető leves.
Tálaláskor tejszínhabbal szoktam díszíteni.
Tojásleves?
Nem tudom, hogy szeretik-e a gyerekek. Én már gyerekként imádtam a nagyobb méretű tojásdarabok miatt.
Kukorica krémleves
Hozzávalók
4 főre
A leveshez
20 g vaj vagy 2 evőkanál olaj
400 g morzsolt kukorica (fagyasztott) vagy 2 kukoricakonzerv
1 db közepes burgonya
1 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
300 ml víz
Só, kevés currypor (elhagyható)
200 ml főzőtejszín (20%-os)
300 ml 2,8%-os tej
A tálaláshoz sajtos tortilla chips
Elkészítés
Felolvasztom a vajat, majd ráteszem a kukoricát. Fedő alatt elkezdem párolni.
Ezalat megtisztítom és apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kukoricához adom,kicsit párolom.
Rá öntöm a vizet, megsózom, beleteszem a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és kis lángon, fedő alatt puhára párolom a kb. 25-30 perc alatt.
Leveszem a tűzhelyről, felöntöm a tejjel, majd botmixerrel alaposan összeturmixolom.
Egy nagy szűrőn átpaszírozom, hogy a héjak ne legyenek a levesben.
Ezután hozzáöntöm a tejszínt, curryporral ízesítem, és összeforralom a levest.
Forrón, sajtos tortillával tálalom az elkészült kukorica krémlevest.
Zöldségleves vöröslencsével és gyufatésztával
Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál zsiradék
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröslencse
10 dkg gyufatészta
Só, bors, édes őröltpaprika, ízlés szerint
1 db babérlevél
1 pár füstölt virsli
Elkészítése
A zöldségeket megtisztitom, kockára vágom, egy kevés zsíron elkezdem megdinsztelni.
Eközben megtisztítom és nagyon finom kockára vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáteszem a zöldségekhez, egy kicsit még párolom. Sózom, borsozom, megszórom paprikával, beledobok 1 babérlevelet.
Felöntöm 1,5 l vízzel, a vöröslencsét is beleszórom, és felforralom kb.10 percig főzöm, most kerül bele a tészta, újjabb 10 perc főzés következik. A végén, a vékony karikákra vágott virslit teszem bele, ezzel már csak újra felforralom és tálalom.
Aki szereti kikavart tejfölt tehet a tányérjába, és arra szedje a forró levest.
A mi unokáink nagyon szeretik,ezt a sűrű laktató levest.
Én ha gyorsan akarok valami levesfélét enni, akkor a Dörgicsei csibelevesből, bontok egyet.
Tudom, hogy ebben is lehetnek nem teljesen eurokomfort adalékok, de havonta egyszer meg lehet enni, ráadásul, még finom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!