Linzerhez használt eperlekvárból maradt kb.1,5 dl. Nagyon jó minőségű, sajnálnám kidobni, de nem szoktunk lekváros kenyeret vagy palacsintát enni. Milyen egyszerűen elkészíthető süteménybe tehetném?
2-3 alkalommal natúr yoghurtot vennék, és abba keverném.
De kekszre kenve is ettem már.
A jóság szeletet javasoltam volna de ahhoz kell tojás.
Császármorzsa, rizsfelfújthoz.
Igaz, nem recept, de két tipp:
1. A maradék lekvárt felforrósítva töltsd csavaros tetejü (megfelelö méretü) üvegbe és zárd le, így - ha tényleg jó minöségü a lekvár - legalább egy évig eláll.
2. Ha nem akarod vagy tudod megoldani, akkor a maradékot le is lehet fagyasztani és úgy szintén minimum egy évig felhasználható marad. Ebben az esetben érdemes több, kisebb adagban fagyasztani, hogy egyszerre csak egy-egy adagnyit kelljen felolvasztani.
Rizskoch mellé esstleg?
De mi simán a tejberizsbe is szoktunk keverni lekvárt.
Esetleg leveles tésztából tudsz lekváros táskát készíteni. Fagyasztott tésztából is készülhet, úgy alig van vele munka.
Igaz nem süti, de csinálhatsz grizes tésztát is, annak a tetejére is mehet.
Illetve mi gofrit szoktunk sütni, lekvárral is szoktuk enni.
Szerelmeslevél
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott leveles tészta
tetszőleges ízű lekvár
1 tojás
porcukor
A tésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 3 mm vastagra.
Négyzeteket vágunk belőle, közepükre lekvárt halmozunk. A négyzeteket átlósan félbehajtjuk, szélüket lenyomkodjuk. Tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Langyosan meghintjük porcukorral.
1,5 dl? Az nagyon kevés.
Tegyétek rá valami kajára. Tejbegríz, tejberizs, zabkása.
Vagy egy muffin tésztájába is belekeverheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!