Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek egy tökéletesen...

Van valakinek egy tökéletesen bevált palacsintatészta alapreceptje?

Figyelt kérdés
2019. jan. 27. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt, csipet só, ízlés szerint néhány vaníliás cukor és fele tej (lehetőleg 3,6 %-os) fele ásványvíz, addig adagolva, míg palacsintatészta állagú nem lesz.
2019. jan. 27. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tökéletes: 250 g liszthez 2 tojás, ha többet akarok csinálni, akkor arányosítok. Természetesen só, pici cukor, meg annyi folyadék, amennyitől palacsintatészta állaga lesz. Nem kell hozzá feltétlenül tej, jó szódavízzel is, vagy növényi "tejjel".
2019. jan. 28. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2019. jan. 28. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét recept jó, de a lényeg: "palacsintatészta állagú", amely ugye olyasmi, mint amikor az ételolaj, gépolaj hidegen, vastagon folyik!!!

Pontosan ez a recept az, amit nem igazán lehet dekázni, mivel soha az életben nem találsz 2 db. tök egyforma tojást!!!

Ahogy én csinálom:

- 2 db. tojást símára kavarok, pici sóval, gondolatnyi cukorral. (Ne sok cukrot, mert a cukor sülés közben lehúzza a palacsintát, könnyen odaragad, vagy szétszakad!)

- majd apránként hozzáadok kb. 2 deci tejet, és utána kezdem el adagolni a lisztet. Annyit, hogy kb. nokedli sűrűségű legyen, és totál símára, csomó mentesre kavarok.

- Utána jöhet ismét a tej, apránként adagolva neki, pontosan annyi, hogy olyan sűrű-olaj-szerű állaga legyen!!!

- Hagyom állni kb. 10-15 percet, ez idő alatt lehet előkészíteni a tölteléket, a tányérokat, stb. stb. ami kell a sütéshez!

- Ha közben túlságosan besűrűsödött, akkor a sütés megkezdése előtt még egy gondolatnyi tejet neki, és nyomás!

Ha nem várod meg, hogy a serpenyőd kellően felmelegedjen, az első palacsintád egész biztos szétszakad! De attól még ehető! :))

2019. jan. 28. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Olaját senki nem írt, azt külön szoktátok a serpenyőbe?
2019. jan. 28. 11:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#5

1-es válaszoló vagyok

Én nem teszek a tésztába olajat, hanem szilikon ecsettel beolajozom a serpenyőt.

Próbáltam olajjal a tésztában és a serpenyőt nem olajozni, de én száraznak éreztem és nem volt szép márványos. Ráadásul még ha neki úgy tetszett, még le is égett.

Szóval nekem a zsírosabb tej és a serpenyő olajozása vált be.

2019. jan. 28. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
K! Minden sütés előtt beolajozod vagy csak az első előtt?
2019. jan. 28. 11:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm akart lenni az a K :)
2019. jan. 28. 11:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

7-8

Nem minden sütés előtt és nem csak az elsőnél.:)

Az elsőnél mindenképpen, utána nagyjából minden 3-nál.

2019. jan. 28. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#4-es!

Egy kávés csészébe öntök olajat, és a szilikon kenőtollat abba mártom, úgy kenem, vékonyan, minden palacsinta előtt.

2019. jan. 28. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!