Van valakinek egy tökéletesen bevált palacsintatészta alapreceptje?
Mindkét recept jó, de a lényeg: "palacsintatészta állagú", amely ugye olyasmi, mint amikor az ételolaj, gépolaj hidegen, vastagon folyik!!!
Pontosan ez a recept az, amit nem igazán lehet dekázni, mivel soha az életben nem találsz 2 db. tök egyforma tojást!!!
Ahogy én csinálom:
- 2 db. tojást símára kavarok, pici sóval, gondolatnyi cukorral. (Ne sok cukrot, mert a cukor sülés közben lehúzza a palacsintát, könnyen odaragad, vagy szétszakad!)
- majd apránként hozzáadok kb. 2 deci tejet, és utána kezdem el adagolni a lisztet. Annyit, hogy kb. nokedli sűrűségű legyen, és totál símára, csomó mentesre kavarok.
- Utána jöhet ismét a tej, apránként adagolva neki, pontosan annyi, hogy olyan sűrű-olaj-szerű állaga legyen!!!
- Hagyom állni kb. 10-15 percet, ez idő alatt lehet előkészíteni a tölteléket, a tányérokat, stb. stb. ami kell a sütéshez!
- Ha közben túlságosan besűrűsödött, akkor a sütés megkezdése előtt még egy gondolatnyi tejet neki, és nyomás!
Ha nem várod meg, hogy a serpenyőd kellően felmelegedjen, az első palacsintád egész biztos szétszakad! De attól még ehető! :))
#5
1-es válaszoló vagyok
Én nem teszek a tésztába olajat, hanem szilikon ecsettel beolajozom a serpenyőt.
Próbáltam olajjal a tésztában és a serpenyőt nem olajozni, de én száraznak éreztem és nem volt szép márványos. Ráadásul még ha neki úgy tetszett, még le is égett.
Szóval nekem a zsírosabb tej és a serpenyő olajozása vált be.
7-8
Nem minden sütés előtt és nem csak az elsőnél.:)
Az elsőnél mindenképpen, utána nagyjából minden 3-nál.
#4-es!
Egy kávés csészébe öntök olajat, és a szilikon kenőtollat abba mártom, úgy kenem, vékonyan, minden palacsinta előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!