Van jol bevalt mezeskalacs receptetek?
Tudom google a baratom de talan vannak itt olyan emberek akik szivesen megosztjak velem a sajat receptjuket. Eloszor olyan recepteket kerestem ami azt irta, hogy azonnal puha lesz de mivel mar holnap meg szeretnem csinalni, igy mindegy.
Meg annyi, hogy ha valaki nem margarint hanem vajat tesz bele akkor milyen vajat vegyek(marka)? Elore is koszi
Boltban megveszem a tésztát
Ma 390-ért vettem 500got ... kizárt, hogy nekiálljak pepecselni és 10* ennyit rákölteni
Nekem is netes rögtön puha az alap, ami hol tényleg rögtön puha, hol nem, de akkor is hamar megpuhul.
24 dkg liszt (nekem tk-val ízlik, de úgy elég sötét), 1 tojás, 8 méz, 5 vaj (működik bármelyik rendes, nem túlvizezett vajjal s annyira fűszeres a mézes, hogy szerintem olyan rengeteget nem számít, mennyire ízes vaj. kenyéren igen, itt kevésbé), nekem 5 xilit, de hogy mennyi és milyen édesítő, a cukrot is beleérve, az egyéni döntéss ízlés kérdése.
1 evőkanál mézesfűszer, 1 evőkanál fahéj, pici só, szódabikarbóna+almaecet.
A mézet, cukrot/édesítőt, vajat jól összemelegítjük, ez valamiért jót tesz a sütik ízének. Némi hűlés után belekeverjük a többit (már megtanultam, hogy a lisztet nem öntöm be mind, mert akkor esélyes, hogy nem lesz jó. szép óvatosan, nézve, hogy kell-e még bele). Elvileg pihentetni kell egy éjszakát is, de nekem anélkül is ugyanolyan szokott lenni.
Nekem bejött.
Ha nem vagy tapasztalt az ilyesmiben, szólok, hogy nagyon könnyen, hamar barnul, inkább nézz rá 5 perc után többször, mintsem megégjen. Nekem nagy stresszt okozott az elején, mert nemcsak finomat és nekünk jót, hanem szépet is akartam, ajándéknak s a csillagocskák csücskei se barnuljanak már meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!