Mézeskalácsot akarok sütni. Olyat ami puha, és nem kell napokig várni hogy megpuhuljon. Van valami jó receptetek? Még sosem sütöttem mézeskalácsot, amúgy viszont otthon vagyok a konyhába.
Figyelt kérdés
2015. dec. 22. 09:20
1/1 anonim válasza:
Mi idén ezt csináltuk és nagyon jó puha lett rögtön.
50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 dl méz
15 dkg margarin
1 tojás
1 dl tejszín
1 kk szódabikarbóna
2-4 kk mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
A mázet megolbasztod. A lisztet, fűszert, szódabikarbónát összekevered. Egy nagyobb tálban a margarint, cukrot, mézet habosra kikevered, majd hozzáadod a tejszínt, tojást. Majd a szárac alapanyagokat. Baromi ragadós lesz, ne ijedj meg. Csomagold be folpackba és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap vedd ki és hagyd szobahőmérsékletre melegedni. Lisztes deszkán nyújtsd kb fél centi vastagra. Szaggatás után 180 fokon süsd meg, kb. 5 perc, de nyilván a mérettől függ, szóval figyelj oda rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!