Hogy kell mézeskalácsra jó mázat csinálni?
Eddig vagy nem lett szép fehér és túl folyós lett, vagy szép fehér lett könnyen lehetett vele bánni viszont nem száradt meg hanem tök ragacsos, habos maradt. Mi a tuti recept erre?
Előre is köszönöm a segítséget.
21/N
A legjobb mézeskalácsos blog szerzőjének a receptje, én ebből tanultam.
Idézet következik:
Íróka
1 tojásfehérje
kb. 20 dkg kristálycukor ( vagy Sweet Family porcukor, így nincs darálás és szitálás)
1-2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál citromlé / ecet
a színesekhez ételfesték
A kristálycukrot nagyon finom porrá őrölöm a kávédarálóval, beleteszem az étkezési keményítőt is, majd kis lyukú szűrőn átszitálom.
A robotgép habverőjével elkezdem keverni a tojásfehérjét, közben apránként adom hozzá a cukrot, és a citromlét / ecetet is beleöntöm. Nem kell habbá verni, csak keverni, alacsony fokozaton! A massza kifehéredik, megnő a térfogata. Nem lesz szükség az összes cukorra, csak annyit teszek bele, hogy sűrűbb állagú legyen. Ha a habverőt kiemelem belőle, nem folyik le róla.
Az írókát por vagy gél állagú ételfestékkel színezem.
Terülőmázat úgy készítek, hogy szinte cseppenként adom hozzá a vizet keverés közben, míg a megfelelő állagot elérem. A keverő lapátról lassan, sűrűn folyik le a máz.
FONTOS: porcukorból kizárólag a Sweet Family márka a megfelelő, ezt még szitálni sem szoktam, finom por valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!