Jól bevált Isler receptet írnátok nekem?
Vendéglátós suliba jártam, mi így tanultuk:
60dkg lisztet 20 dkg porcukrot 20 dkg diót összekeverünk, majd 40 dkg margarint belemorzsolunk + 1 tojást beletörünk. Ezt összedolgozzunk (minél kevesebb mozdulattal, hogy ne olvadjon el a vaj, mert akkor összeesik), majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre. Pihenés után kinyújtjuk, szaggadjuk, 180-200°C-on megsütjük.
Közepébe kiforralt lekvárt töltünk (hogy ne legyen túl folyós)
A csokit gőz felett olvasztjuk kevés olajjal, hogy ne legyen túl sűrű, ebbe kell majd mártani a tetejével lefelé.
Magyar vendéglátós-suli ... ezért tart itt a magyar cukrászat, ahol.
Margarin?!
Az ischler Ferenc József kedvenc süteménye. Egy linzer, ami vajjal (természetesen) készül, savanykás lekvárral (eredetileg ribizli) van töltve és nem dió, hanem mogyoró kerül bele, bár ezzel lehet megengedőnek lenni.. Ez utóbbi a lisztból vesszük el. Étcsokival van borítva.
Kérdező, tízenéve ezt sütöm, mindig sikerül:
Mindkét receptet köszönöm! A másodikat már megtaláltam korábban, de hogy őszinte legyek, engem elrettent, hogy 3 táblányi étcsokoládét használjak fel 5 darab islerre? Így olcsóbb lenne, ha cukrászdában venném. :D Talán egyszer kipróbálom, de az nem karácsonyra lesz, amikor vendégségbe is vinnék belőle.
Az első recept nekem szimpatikus, nagyon hasonló volt, amit először kinéztem, de aztán annyi receptet végignéztem, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Azt hiszem az elsőt kipróbálom. Megdöbbentő egyébként, hogy egy egyszerű islerre is hány fajta receptet találni.
3
Olyan ez, mint minden recept: mindenkinek az ízlése formálja.
5
Minden tisztességes helyen így készítik. Ezek az alapsütemények azok, amin le lehet mérni egy cukrászda minőségét. Ha már ezt is elkamuzzák, kispórolják, magarinozzák, akkor az a hely pont annyira vacak, hogy nem érdemes otthagyni egy fillért sem.
6
Tudod, mint a rakott krumpli: sajttal-sajt nélkül, nyers krumpliból-főtt krumpliból, sok tojással-kevés tojással, kolbásszal-virslivel, stb. :)
8
Létezik laktózmentes vaj, de ez nyolván mellékes.
Alap, hogy nem használ az ember margarint átlagos esetben, csak súlyos betegség, allergia, érzékenység vagy veganizmus esetén. Attól még az igényes konyha vajat tesz az ischlerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!