Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevalt, olcso elronthatatlan...

Bevalt, olcso elronthatatlan sajtos rud receptet irna valaki? Melyik gazdasagosabb, jobb a s. rud, vagy a sajtos pogacsa?

Figyelt kérdés
Szulinap lesz,es itthonra,ill.meloba is kene...Koszi.
2018. júl. 16. 10:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Mindent el lehet rontani
2018. júl. 16. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
Nincs elronthatatlan recept.
2018. júl. 16. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Pogi receptem van, ami másnap is finom. De van sajtos rúd is, csak az másnapra már nem finom és csak frissen jó. Bár mondták, hogy finom másnap is, de nekem nem izlett úgy.
2018. júl. 16. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Kedves barátnöm receptje, amit nagyon nehéz elrontani:


Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral), 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére.

Hat evőkanál hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.

A zsiradékot apróra vágva összemorzsókáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd kb egy centis vastagra kinyújtjuk.

Kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk. Lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménnyel/szezámmal.

Nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.

Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.


Én évek óta csinálom, tetszés szerint lehet formázni, akár pogácsának is jó, vagy többször csináltam "ropi"-vékoynra vágva is.

A tésztát nyersen is le lehet fagyasztani (egy menetben lehet akár három-négy adagot összeállítani, és egyenként a fagyasztóba tenni, akkor bßarmikor gyosan lehet sütni belöle), a készet is lehet fagyasztani (habár elöbb el szokott fogyni).

Az ecet íze nem érzödik, ettöl sem kell félni.

Próbáld ki, nem fogsz benne csalódni.

2018. júl. 16. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
A legegyszerűbb 25 dkg juhtúró, 25 dkg margarin és 25 dkg liszt, egy csapott kiskanál sóval összegyúrva. Vékonyra nyújtod, tetejére egy felvert tojás jön és reszelt sajt, esetleg lehet rá szórni egész köménymagot is. Felvágod kb 1-1,5 centis csíkokra (derelye- vagy pizzavágóval a legegyszerűbb), 180 fokon kell sütni, amíg a sajt a tetején szépen megpirul. Nem kell bele se tojás, se élesztő, szépen felemelkedik és másnap is finom, ropogós.
2018. júl. 16. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

én is az utolsóra szavazok, évek óta sütöm, de nem juhtúróval, sima túróval.

25 dkg tehén túró

25 dkg liszt

25 dkg rama margarin

1 teáskanál só

ebből 2 tepsi lesz


ha vendégeknek lesz, érdemes dupla adagot készíteni.


Előző este kell begyúrni, vagy 2-3 órával előtte, mert hűtőbe kell tenni.

Deszkán kinyújtod ujjnyi vastagra, lekened felvert tojással és megszórod bőven sajttal. Stanglikra szeled, 1 cm széles, 10 cm hosszú kb.

180 fokon alsó-felső sütéssel kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöd. Figyelni kell, mert mindenkinek más a sütője. Elronthatatlan és nagyon finom, egyszerű.

2018. júl. 16. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

javítanám másfél teáskanál sóra!


és még azt is hozzátenném, hogy eleinte ragadós a tészta, de érdemes nem lisztezni, hűteni, mert ha túllisztezed, nagyon száraz lesz! deszka alá is kicsi liszt és tökéletes.

2018. júl. 16. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Hudeéheslettem :-))
2018. júl. 16. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek,aki hasznos receptet irt,kive az elso kettot,aki csak a szavakon lovagolt,es kotozkodott.
2018. júl. 16. 11:25
 10/13 anonim ***** válasza:

Én is a 25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszteset szoktam csinálni, csak nálunk egyből duplázni kell. :)

Plusz annyi, hogy én hideg hozzávalókat morzsolom a liszttel és csak fél órát hűtöm folpackba csomagolva.

Nálunk az első tepsi még azelőtt elfogy, mielőtt a második kisül...

Szóval ezért duplázok. :)

Így 4 tepsi lesz és az másnapig kitart. :)

2018. júl. 16. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!