Gyors, olcsó, de finom, bevált süti recepteket tudtok ajánlani?
Születésnapra vinném be a munkahelyére. Nem vagyok nagy konyhatündér a sütemények terén, de egyszerűbbekkel elboldogulok azért. Sok szabadidőm nincs, és türelmem sincs a soklapos, pepecselős témákhoz.
Olyat keresek, amit csak bekeverek, mehet a sütőbe, megsütöm, és kész. De mégsem egyszerű snassz kavart, és finom.
Tepsi: ez a nagy, kb. 30*40-es. Tudtok segíteni?
Köszönöm, de ez nekem már túl pepecselős... :D
Egyesével kenegetni, meg masnizgatni a csíkokat?
Mondjuk sajtos rúdként nem hangzik rosszul.
Gondolom, egészben is lekenhetem, és leszórhatom... És akkor csak darabolni, meg sütni kell...
Akkor már csak valami édes kell
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 db kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel. 1 tábla tejcsokit is apróra vágsz ás közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
#4: tejcsoki nem ég meg?
Ez az adag mekkora tepsihez jó? Elég kevésnek tűnik a liszt.
Nem ég meg a tejcsoki, hanem szépen lazán beleolvad.
Ez elvben egy gáztepsi méret, de akkor laposabbak lesznek.
Én mindig egy kisebb, magasabb falú tepsiben sütöttem (kb a fele a gáztepsinek) és abban nagyjából 5 cm-es magasságú sütijeim lettek. A gáztepsibe ilyen kevertet és piskótát nem nagyon tudsz sütni, mert a nagyobb mennyiség kifolyik, mert emelkedik és annak alacsony a széle. Legalábbis az enyémnek olyan.
Viszont ha magas falú a gáztepsid, (5-6 cm) akkor duplázd meg az adagot és minden rendben lesz!
#6: mert próbálnám minél olcsóbban kihozni, és nem 2-3 emberről van szó.
7: nem az lapos gáztepsi, amit be lehet csúsztatni a rácstartókba. Magasságra valahol a mély, és a gáztepsi között van.
Lusta asszony rétese
A te tepsidbe ennek a duplája kell.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat a tejjel, 1 cs vaníliás cukorral jól elkeverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsit, hogy a tejes masszából minenhová jusson.
A vajat ráreszeljük vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Debreceni mézes
Nagymamám receptje, mindig ezt sütötte amikor várt minket. Nagyon sokáig eláll és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan sütemény, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
50 dkg finomliszt
4 dl méz
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
5 dkg dió
Elkészítés:
A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. (20-25 perc)
Ez a mennyiség is normál méretű (32x20) tepsihez van megadva, ezért ennek is a duplája kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!