Gyors, olcsó, de finom, bevált süti recepteket tudtok ajánlani?
Születésnapra vinném be a munkahelyére. Nem vagyok nagy konyhatündér a sütemények terén, de egyszerűbbekkel elboldogulok azért. Sok szabadidőm nincs, és türelmem sincs a soklapos, pepecselős témákhoz.
Olyat keresek, amit csak bekeverek, mehet a sütőbe, megsütöm, és kész. De mégsem egyszerű snassz kavart, és finom.
Tepsi: ez a nagy, kb. 30*40-es. Tudtok segíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Köszönöm, de ez nekem már túl pepecselős... :D
Egyesével kenegetni, meg masnizgatni a csíkokat?
Mondjuk sajtos rúdként nem hangzik rosszul.
Gondolom, egészben is lekenhetem, és leszórhatom... És akkor csak darabolni, meg sütni kell...
Akkor már csak valami édes kell
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 db kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel. 1 tábla tejcsokit is apróra vágsz ás közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
#4: tejcsoki nem ég meg?
Ez az adag mekkora tepsihez jó? Elég kevésnek tűnik a liszt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#5
Nem ég meg a tejcsoki, hanem szépen lazán beleolvad.
Ez elvben egy gáztepsi méret, de akkor laposabbak lesznek.
Én mindig egy kisebb, magasabb falú tepsiben sütöttem (kb a fele a gáztepsinek) és abban nagyjából 5 cm-es magasságú sütijeim lettek. A gáztepsibe ilyen kevertet és piskótát nem nagyon tudsz sütni, mert a nagyobb mennyiség kifolyik, mert emelkedik és annak alacsony a széle. Legalábbis az enyémnek olyan.
Viszont ha magas falú a gáztepsid, (5-6 cm) akkor duplázd meg az adagot és minden rendben lesz!
#6: mert próbálnám minél olcsóbban kihozni, és nem 2-3 emberről van szó.
7: nem az lapos gáztepsi, amit be lehet csúsztatni a rácstartókba. Magasságra valahol a mély, és a gáztepsi között van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lusta asszony rétese
A te tepsidbe ennek a duplája kell.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat a tejjel, 1 cs vaníliás cukorral jól elkeverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsit, hogy a tejes masszából minenhová jusson.
A vajat ráreszeljük vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Debreceni mézes
Nagymamám receptje, mindig ezt sütötte amikor várt minket. Nagyon sokáig eláll és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan sütemény, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
50 dkg finomliszt
4 dl méz
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
5 dkg dió
Elkészítés:
A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. (20-25 perc)
Ez a mennyiség is normál méretű (32x20) tepsihez van megadva, ezért ennek is a duplája kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!