Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti, hogy csináljátok a halászlét?

Ti, hogy csináljátok a halászlét?

Figyelt kérdés
Idén én vállaltam be a karácsonyi főzést, halászlét fogok csinálni, de még sosem csináltam.Apum szokott főzni, de idén azt mondta, rám hagyja szeretnék finomat csinálni.

2018. dec. 12. 16:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

#8. és #10. Akkor egyezzünk ki abban, hogy te a bajai halászlét szereted, én meg a szegedit :-)

Mindegyik "igazi".

2018. dec. 14. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

A bajai halászlébe tésztát szoktak főzni.Csakhogy én az alapanyagoktól olyan sűrű kifogástalan alaplét kapok, amibe még tészta se kell! Aki megkóstolta az én halászlémet, attól csakis pozitív visszajelzést kaptam.

Lefogadnám, ha te is megizlelnéd, felcsillanna a szemed, és kétszer kérnél belőle.Mint már mondtam: Ami jó az jó!

2018. dec. 14. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
És a te állításoddal ellentétben én igenis szoktam passzírozni! Szerinted akkor én honnan kapnék ilyen jó minőségű alaplevet???
2018. dec. 15. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy finom, csak most akkor még úgy sem értem hogy mitől lesz sűrű, ha nem passzírozol. Szegény kérdező meg már nem tud minket követni sem, de ez érdekel. Tudom, hogy a bajaiba tésztát is tesznek.
2018. dec. 15. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

Bocs, a bajai is sürü, de nem a tésztától, azt külön fözik és csak a tányérban találkozik a halászlével.

Attól sürü, hogy kevés vizet tesznek bele és sok halat.

2018. dec. 15. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:
Apu mindig maga csinálja a halászlé alapot, sűrítményt. Turmixon lenyomja, mindennel együtt és szálka sem marad benne. Mi nem szoktunk tésztát tenni bele.
2018. dec. 15. 21:34
 17/19 anonim ***** válasza:

14- es! Akkor elmondom hogyan csinálom! A patkó alakú halszeleteket besózva a hűtőbe rakom letakarva fóliával.A halfejeket hosszában kettéhasítva, haltörzset, csontos részeket egy fazékba rakom.A belsőséget szintén egy külön kis lábasba.A vöröshagymát is külön fazékba rakom kilóként 25 dekát.Mindhárom edénybe annyi vizet öntök, amennyi ellepi az alapanyagokat.Majd alájuk gyújtok a tűzhelyen, és elkezdem őket főzni.A belsőséget legalább 10-15 percig kell folyamatosan kavarni, mert leég.Aztán ha megfőtt,a levével együtt átpasszírozzuk.Kb 35-40 perc után következik a halhús.Kiszedjük őket egy szürőlapáttal egy lapos edénybe, és némi kihülés után elkezdjük puszta kézzel kicsontozni, ha megvan mehet a passzírozóba.Sokáig fog tartani ez a folyamat, de máshogy nem tudjuk elválasztani a húst a szálkáktól.Mire ezzel végzünk, addigra a vöröshagyma is jó puhára fog megfőni.Ezt minden további nélkül könnyedén áttörhetjük a passzírozóban.Ezt a három keveréket a levükkel összeöntve jön létre az alaplé!

Megszületett az alaplé ami a rengeteg alapanyagtól elég sűrű, és kifogástalan! Fel kell forralni, de vigyázzunk le ne égjen! Majd beletesszük a pirospaprikát, mindenki maga határozza meg a színét, de sok kell bele.Akkor tettünk az ételbe elég paprikát a a felszinen uszó zsiradék csodálatos mély tűzpiros színű.Most tesszük bele a korábban besózott halszeleteket.Kicsit rázogatni kell az edényt, mert ezzel a forráspontja alá hűtöttük az alaplevet, azaz megszünt az önkeverő tulajdonsága, és leéghet.Ha ismét felforr beállítjuk a sómennyiséget.Akkor a jó, ha a halászlét kicsit sótlannak érezzük, mert a megfőtt halaszléből 2 óra alatt oldódik ki az összes só.Ekkor még 10 percig főzzük , és készen is vagyunk!

2018. dec. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
#17. Akkor még is csak passzírozod és egyről beszélünk. :-D
2018. dec. 16. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Na ugye,ugye?És még te csodálkoztál, hogy nem passzírozok?!Most már láthatod, hogy miért nics szükségem a recept alapján h.kockára, meg sűrítményre! Vagy még inkább kitartasz amellett, hogy igenis kellenek ezek a pótszerek? Próbáld ki egyszer, és garantálom, hogy azután csak így fogod csinálni!
2018. dec. 16. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!