Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedvenc sós palacsinta töltelé...

Kedvenc sós palacsinta tölteléketek? Hogyan csináljátok a sós palacsintát?

Figyelt kérdés

2018. szept. 20. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
2018. szept. 20. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg sós palacsintás étel létezik. Gondolok itt akár hortobágyi palacsintára vagy csak szimpla túrós palacsintára ami sósan van elkészítve. Ezt sokan furcsállják, de a túrós rétes is lehet sós és édes is. Én sósan jobban szeretem.


Tulajdonképpen eddig én háromféle sós palacsintás ételt próbáltam ki.


1. Hagyományos sós túrós palacsinta amit már említettem.

2. Hortobágyi palacsinta kicsit saját verziója. (Gomba,Darált marhahús, hagyma, fokhagyma és hagyományos fűszerek amiket te szeretsz. A főzés szabadsága a tiéd. Én tettem bele fűszerköményt, Majoránnát, bazsalikomot és egy kis csípőset is, de mint mondtam a főzés szabadsága a tiéd.

3. Ez egy sokak számára nagyon furcsa étel lehet, de higgyétek el, hogy finom. Készítettem klasszikus amerikai palacsintát azzal a változtatással, hogy a tésztáját sokkal kevésbé csináltam édesre és csináltam belőle egy hamburgert. Pirítottam egészben egy chamamber sajtot, sütöttem ki hozzá egy marha húspogácsát és csináltam hozzá egy áfonyamártást. Jégsalátával + kevés lila hagymával egészen finom étel lett belőle.

2018. szept. 20. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajttal, májjal vagy káposztával töltött, rántott palacsinta.

A sajtos töltelék: reszelt trapista sajt, tejföllel és kevés fokhagymával elkeverve.

A májas töltelék: apróra vágott hagymán megpirított csirkemáj, majorannával, sóval és borssal fűszerezve, és ledarálva.

A káposztás töltelék: ugyanolyan, mint a káposztás tésztához párolt káposzta, jó borsosan.

A palacsintát úgy töltöm meg, mint a töltött káposzta tölteléket, majd a szokásos módon bepanírozom (liszt,tojás, zsemlemorzsa), és forró olajban mindkét oldalát megsütöm.

Salátával tálalom.

2018. szept. 20. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs kifejezetten kedvenc, amúgyis nagyon édesszájú vagyok és a másodiknál úgyis édesen eszem :D Kivéve, ha a tészta alapból kifejezetten sósnak vagy édesnek készül (mindig van benne magliszt és az egyik nem megy annyira az édesekhez, a másik nem megy annyira a sósakhoz. de van semleges is).

Jó sajttal, sült káposztával, lecsóval/padlizsánkrémmel/ajvárral, gombapörkölttel és kismillió más dologgal is. Nem szoktam elbonyolítani. Igazából egy pici tejföllel vagy pucéran is boldogan befalok egy finom palacsintát, az enyéim nagyon tojásosak.

2018. szept. 20. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt egy nekem még új dolog: spenótporom is van, az semleges, jó édesnek és sósnak is, érdekes módon (vagy csak én vagyok ilyen elvetemült). Na ahhoz nagyon megy a sajt, a tejszín, a fokhagyma és a bors.
2018. szept. 20. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a Hortobágyit nagymamám a maradék csirkepaprikásból csinálja, verhetetlen. A húst ledarálja, beletölti, a szaftjával +egy kis tejföllel leönti és sütőben egy kicsit megsüti.


A másik amire mostanában rákattantam az a sajtos tejfölös fokhagymás palancsinta (mint a lángos :)

2018. szept. 24. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
24%
Káposztás. Ha lenne asszony, aki rendszeresen elkészíti, még feleségül is venném.
2018. szept. 30. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!