Palacsinta hány tojásból, ha 5-en vagyunk, és vendégségbe is vinnék belőle (+3-4 fő)?
Kérdés, hány darabbal számokat fejenként...
Én 6 tojásból szoktam csinálni, annyi liszttel, amitől nokedli sűrűségű lesz, utána eresztem fel tejjel, majd szódával. Ebből kb. 24 palacsinta lesz. Nekem átlag két- két és fél percenként van meg egy darab ( egy sütővel).
8-9 főre én számolnék legalább 50 darabot. Az kb 12 tojásból kijön. Egy sütővel kb. két óra.
Normál körülmények között bevállalható, de ilyen hőségben tuti nem kezdenék neki! :D
Nálam a tuti alaprecept:
25 dkg liszt
2 tojás
Só
Pici cukor
+ annyi szódás víz, amennyitől palacsinta tészta állaga lesz. Nálunk tejérzékeny van, ezért nem készítem tejjel, így kicsit szárazabb lesz, de lehet tejjel is.
Ebből 15-20 db palacsinta jön ki, attól függően, mennyire hagyom vastagra a tésztát. Szorozd fel a mennyiséget annyival, amennyi palacsintát szeretnél.
Sok idő lesz, esetleg úgy tudod gyorsítani, ha két serpenyőben sütsz egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!