Te hogy készíted a palacsintát?
2-es köszi!
1-es igen azokat már láttam, de most máséra is kíváncsi voltam
40 dkg finomliszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
7 dl szénsavas ásványvíz/vagy szódavíz
3 evőkanál olaj
A tojást habverővel elkeverem (nem kell felverni, de habverővel könnyebb egyenletesen kikeverni a tésztát), hozzáadom a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, kb. a víz felét és az olajat. A sima, csomó mentes, nokedli tészta sűrűségű tésztához hozzákeverem a maradék vizet.
Kerámia bevonatos serpenyőt használok, az első palacsinta sütéséhez egy fél evőkanál olajat felforrósítok, a továbbiak sütéséhez 2-3 darabonként elég pár csepp olajat tenni.
Változó, de általában 1 tojáshoz 1 dkg liszt és egy kortyocska szóda. 2 palacsinta lesz belőle.
Régebben picit vizesebb vagy kókusztejesebb volt (már az őseim is erősen tojásos palacsintákat sütöttek, csak én tovább fokoztam), de valahogy sosem éreztem elég ízesnek, a tojást pedig szeretem, a szénhidrátcsökkentés pedig úgyis fontos nálam.
A liszt nem mindig liszt, de szinte mindig van közte keményítő, nem vált be nélküle. De sütőtökporral is finom (magam aszaltam).
Extrém szénhidrátszegény palacsintát nem tudok csinálni, próbáltam, de nem baj, jók ezek is.
25 dkg liszthet 1 tojás, só, kicsi cukor + annyi tej, amennyitől palacsintatészta állaga lesz. :) Nem beton, de nem is híg.
Mivel párom tejérzékeny, mostanában szódavízzel készítem tej helyett, azzal is jó.
Nem szoktam pihentetni, hanem összeturmixolom, akkor sima lesz a tészta, nem lesz csomós.
Sütésnél minden palacsinta előtt bekenem a tepsit olajjal.
Igaz én amerikai palacsintát szoktam de hátha valakit érdekel
1 bögre liszt
1 ek cukor
1 tk sütőpor
1 tojás
2.5 dl tej
1 ek olaj
Sütési időt, hőt nem tudok mert ilyen lecsukhatós palacsinta készítőben csinálom (mint a gofrisütő) ez az adag 2 embernek pont elég egy reggelire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!