A hortobágyi húsos palacsintát hogyan készíted?
Palacsintatésztába téve, négyszögletesre hajtogatva. Egymásra rakva hőálló edényben, elcsúsztatva, arra öntök még egy kis szószt, és átmelegítem sütőben.
A rántott palacsinta már nem "igazi" hortobágyi szerintem. Ha kirántom, akkor tartárt csinálok hozzá.
A hortobágy palacsinta tejfölös összevágott pörkölttel van töltve, hajtogatva és a tejfölös pörköltszafftal leöntve átsütik.
A kirántott variáció ugyan töltött, de nem hortobágyi palacsinta.
En is a maradek csirkeporkoltbol keszitem: porkoltot leszurom, a surujet ledaralom es ezzel tolrom meg a paracsintakat, a szaftot felfuttatom meg egy kistejfollel es ezzel boritom be a toltott palacsintakat.
Rantva is csinalhatod, de akkor az mar nem hortobagyi husos palacsinta.
Hááát nem úgy, ahogy tegnap a "konyhafőnök"-ben.Rákfarokkal, zöldségekkel és a egyéb kutyaf...ülékkel :)
Általában csirkepörköltet csontozok ki (sertésből is szoktam)darálok le, fűszerezem még, ha kell és tejföllel lazítom.
sós palacsintába töltöm (én feltekerem)és jénaiba pakolom.
A szaftból tejföllel mártást készítek, azzal leöntöm és megy be a sütőbe.
Rántani is szoktam, az egy variáció, bár azért már itt megszóltak, hogy semmi a köze a hortobágyihoz.Mi szeretjük mindkét módon, és nekem az a fontos,amit a családom szeret, nem az, hogy más hogy csinálja, és mit gondol róla...
köszi a kommenteket. én eddig csak rántva ettem, de nem tudtam, hogy az nem hortobágyi, mindegy, a lényeg hogy finom :)
most kipróbálom a hagyományos verzióját :)
Nem bánod meg, ha kipróbálod a rántott húsos palacsintát-tekintsünk el a hortobágyi elnevezéstől- megkened a palacsintát darált pörkölthússal, a két végét bedugod, mint a töltöttkáposztánál.hagyományosan bepanírozod és kirántod.
csak a prézli pirulásáig kell sütni forgatva, mert valójában minden kész benne.
Én még házi csirkemájpástétommal is szoktam tölteni, azzal is isteni finom.
És mégegyszer jelzem mindenkinek, hogy nem a hagyományos hortobágyiról beszélek, de nem is vadabbnál vadabb "újkori" verzióról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!