Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hortobágyi húsos palacsintát...

A hortobágyi húsos palacsintát hogyan készíted?

Figyelt kérdés
csak simán palacsintatésztába tekerve vagy kirántva, mártással vagy anélkül?
2015. ápr. 16. 09:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Palacsintatésztába téve, négyszögletesre hajtogatva. Egymásra rakva hőálló edényben, elcsúsztatva, arra öntök még egy kis szószt, és átmelegítem sütőben.

A rántott palacsinta már nem "igazi" hortobágyi szerintem. Ha kirántom, akkor tartárt csinálok hozzá.

2015. ápr. 16. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A hortobágy palacsinta tejfölös összevágott pörkölttel van töltve, hajtogatva és a tejfölös pörköltszafftal leöntve átsütik.


A kirántott variáció ugyan töltött, de nem hortobágyi palacsinta.

2015. ápr. 16. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én csirkepörköltet szoktam főzni, azt a szafttal együtt ledarálom, sós palacsintákat sütök (én alapból az édesbe teszek cukrot, ebbe nem kell), megtöltöm, két oldalát középre behajtom és feltekerem. Tetejére lehet félretenni a szaftból és tejföllel összekeverve rácsurgatni. Nálunk ilyen :)
2015. ápr. 16. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

En is a maradek csirkeporkoltbol keszitem: porkoltot leszurom, a surujet ledaralom es ezzel tolrom meg a paracsintakat, a szaftot felfuttatom meg egy kistejfollel es ezzel boritom be a toltott palacsintakat.


Rantva is csinalhatod, de akkor az mar nem hortobagyi husos palacsinta.

2015. ápr. 16. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a #3-as, de én jó sok mártással szeretem :)
2015. ápr. 16. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
tolrom=toltom (picit melle nyultam)
2015. ápr. 16. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Hááát nem úgy, ahogy tegnap a "konyhafőnök"-ben.Rákfarokkal, zöldségekkel és a egyéb kutyaf...ülékkel :)

Általában csirkepörköltet csontozok ki (sertésből is szoktam)darálok le, fűszerezem még, ha kell és tejföllel lazítom.

sós palacsintába töltöm (én feltekerem)és jénaiba pakolom.

A szaftból tejföllel mártást készítek, azzal leöntöm és megy be a sütőbe.

Rántani is szoktam, az egy variáció, bár azért már itt megszóltak, hogy semmi a köze a hortobágyihoz.Mi szeretjük mindkét módon, és nekem az a fontos,amit a családom szeret, nem az, hogy más hogy csinálja, és mit gondol róla...

2015. ápr. 16. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

köszi a kommenteket. én eddig csak rántva ettem, de nem tudtam, hogy az nem hortobágyi, mindegy, a lényeg hogy finom :)

most kipróbálom a hagyományos verzióját :)

2015. ápr. 16. 10:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ahogy a hármas írja. Én a rántott verzióról még sose hallottam, étteremben, kifőzdében is sokszor eszek hortobágyi palacsintát mert az egyik kedvenc ételem, ott se találkoztam még sose rántottal.
2015. ápr. 16. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem bánod meg, ha kipróbálod a rántott húsos palacsintát-tekintsünk el a hortobágyi elnevezéstől- megkened a palacsintát darált pörkölthússal, a két végét bedugod, mint a töltöttkáposztánál.hagyományosan bepanírozod és kirántod.

csak a prézli pirulásáig kell sütni forgatva, mert valójában minden kész benne.

Én még házi csirkemájpástétommal is szoktam tölteni, azzal is isteni finom.

És mégegyszer jelzem mindenkinek, hogy nem a hagyományos hortobágyiról beszélek, de nem is vadabbnál vadabb "újkori" verzióról :)

2015. ápr. 16. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!