Akik szoktak csinálni hortobágyi húsos palacsintát rántva, hogyan szoktátok csinálni? (És milyen húsból? )
Maradék szárnyas pörköltböl : csirkéböl ,legtöbbször ,de volt már ,hogy kakas pörököltböl .
A mult héten ettem étteremben marhábol ,amikor kértem megkérdezték ,hogy csirkéböl ,vagy marhábol kérem . Kiváncsiságból kipróbáltam ,és finom volt. Legközelebb én kipróbálom otthon../igaz ez sima volt nem rántott /
A maradék pörkölt húst ledarálom ,kicsit füszerezem só ,bors teszek kevés tejfölt ,és pörkölt szaftot a darált húshoz :
Sós palacsinát kisütöm ,majd a tölteléket teszek rá feltekerem jó szorosan : Ha kell hús tüvel összefogom . Panérolom és bő forró olajban kisütöm : Ha rántom akkor nem csinálok mártást a tetjére . sült burgonyával ,és majonézzel eszük.
Én a káposztás palacsintát rántottam.
A párolt káposztával megkentem a palacsinta egyik felét, a másik felét ráhajtottam, majd az egészet még egyszer ketté (tehát nem feltekertem). Így lett egy "torta-alakú" töltött palacsintám, és azok után paníroztam: liszt-tojás-zsemlemorzsa, és sütöttem ki. Hozzá köretként ment egy adag törtkrumpli. Komplett kaja, nagyon tetszett!
Éppen holnap lesz, a ma főtt "maradék" sertés pörköltből.
Semmi faxni, hideg pörkölt szafttal együtt ledarálva, sós palacsintába töltve, panírozva, sütve.
Mondjuk ez már nem a klasszikus Hortobágyi, de mi is jobban szeretjük így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!